Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης» – Παρευρέθηκε σε Gala με τον Τομ Κρουζ

Μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχαρίστησε το κοινό για τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ. Ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει στην Καλιφόρνια ενώ ο βρετανικός τύπος σχολιάζει ότι τα δύο αδέλφια είναι αποξενωμένα.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέστρεψε στα καθήκοντά του, γεγονός που προκαλεί ανακούφιση στο κοινό αίσθημα της Βρετανίας. Μάλιστα παραβρέθηκε σε Gala για την υποστήριξη του αεροπορικού ασθενοφόρου του Λονδίνου και ευχαρίστησε το έθνος για τα μηνύματα συμπαράστασης για την ανάρρωση της Κέιτ από το χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα αλλά και προς το βασιλιά Κάρολο που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Στο Gala, προσκεκλημένος ήταν και ο Τομ Κρουζ. Ο διάδοχος του θρόνου θέλοντας λίγο να ελαφρύνει το κλίμα, ζήτησε στον γνωστό ηθοποιό του Χόλιγουντ να μη χρησιμοποιήσει κανένα από τα ελικόπτερα στην επόμενη του ταινία, γιατί, όπως είπε, «ξέρουμε καλά πως αυτά καταλήγουν».

Ωστόσο, ο Πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει στην Καλιφόρνια. Φαίνεται να πέρασε μόλις 45 λεπτά επισκεπτόμενος τον πατέρα του και τη βασίλισσα Καμίλα πριν επιστρέψει.

Βρετανικός τύπος: Αποξενωμένα τα δύο αδέλφια

«Ο Γουίλιαμ έδειξε σήμερα ότι έχει αποκηρύξει τον Χάρι και μάλλον δεν τον συμπαθεί πια. Ο Χάρι δεν είναι μέρος της ζωής του», επισήμανε η Τζένι Μποντ, Βασιλική ρεπόρτερ στην Daily Mail.

«Αυτό το ρήγμα είναι τόσο βαθύ τώρα, και αυτό έχει φανεί από τον Χάρι που είναι εδώ και δεν συναντιούνται, τόσο βαθύ που πραγματικά αναρωτιέμαι αν μπορεί ποτέ να διορθωθεί».

Ο βασιλιάς Κάρολος που βρίσκεται στο Sandringham, είχε μια «σύντομη τηλεφωνική συνομιλία» με τον Ρίσι Σουνάκ σήμερα, αλλά πρόκειται να επαναλάβει τις εβδομαδιαίας συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρωθυπουργό, αναφέρει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Νατάσα Καντζάβελου

Ρεπορτάζ: Χρύσα Μοντανάρη

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του – Πρώτη εμφάνιση μετά την περιπέτεια με Κάρολο και Κέιτ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More