Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβλήματα στα δίκτυα νερού και ρεύματος από τον καύσωνα

Στους ρυθμούς του καύσωνα κινείται και η Ήπειρος βιώνοντας θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Προσώρας δεν έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές και τα μόνα προβλήματα εντοπίζονται σε διακοπές ρεύματος και νερού κυρίως στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Για την άμεση αντιμετώπισή τους έχουν κληθεί εξειδικευμένα συνεργεία της ΔΕΗ από την Πάτρα.

Ωστόσο, επειδή η κατανάλωση είναι μεγάλη και διαρκώς εντεινόμενη, εκφράζονται ανησυχίες για την γενική ευστάθεια των δικτύων. Μάλιστα, η ΔΕΥΑΙ κάνει έκκληση στους πολίτες για μείωση της κατανάλωσης νερού καθώς- όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση- παρατηρείται έλλειψη στα ψηλά σημεία του Δήμου.

Η Πυροσβεστική, η πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες των Δήμων είναι σε πολεμική ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα ενσκήπτουν.

Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιοι απευθύνουν διαρκείς εκκλήσεις για μεν τα άτομα ευπαθών ομάδων να παραμένουν στα σπίτια τους ή να καταφεύγουν σε κλιματιζόμενες αίθουσες. Για δε τους επαγγελματίες και δη τους αγρότες να αποφεύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ως γνωστόν απαγορεύεται η κυκλοφορία πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More