Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προκλητικός Ερντογάν: Ζητά να κληθεί η Ελλάδα σε διάλογο σε διμερή βάση

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίζεται και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή τη φορά κατηγορεί την Ελλάδα για εχθρική συμπεριφορά, ως μοχλός άλλων δυνάμεων.

Επαναφέρει δε το αίτημα για διάλογο σε διμερή βάση, απευθυνόμενος στην ΕΕ, κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι τόνοι της ρητορικής του έχουν πέσει μετά τη Σύνοδο της Πράγας.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το θεμα αναμένουμε από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση αντί να υποστηρίζει άδικες και παράνομες πρωτοβουλίες» τόνισε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που έκανε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύη.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, υπογραμμίζεται από την πλευρά της χώρας μας, που αναπτύσσει τις διπλωματικές της πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή απόρριψη των παράνομων τουρκικών ενεργειών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More