Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προς επίλυση το 2017 σε εκκρεμότητα το 2018 για τα διπλά πρόστιμα καταστηματαρχών του Ενετικού Λιμένα

Προς τη λύση του οδεύει το πρόβλημα των διπλών προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι καταστηματάρχες του ενετικού λιμανιού Χανίων για το 2017, όμως εκείνο  που παραμένει εκκρεμές είναι τι θα γίνει με  τα πρόστιμα του 2018.

Το θέμα συζητήθηκε χθες  τόσο σε συνάντηση των καταστηματαρχών με τη δημοτική αρχή, όσο και στο ΕΒΕΧ σε συνάντηση που είχε διοργανώσει   ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσία καταστηματαρχών και εκπροσώπων φορέων.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση , υιοθετείται για το 2017 η λύση που είχε προτείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, για απόδοση και επιστροφή από το ίδιο προς τους καταστηματάρχες, των ποσών που είχαν δώσει οι επιχειρηματίες σε πρόστιμα.  

Όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, χθες το πρωί κατά τη συνάντηση που έγινε με την κτηματική υπηρεσία Χανίων, υπήρξε συμφωνία ώστε το δημοτικό λιμενικό ταμείο να αναλάβει να πληρώσει όλο το βάρος που καλούνται να επωμιστούν οι καταστηματάρχες. Ο κ. Κοτσιφάκης επεσήμανε ότι κατά τη συνάντηση, η κτηματική υπηρεσία ήταν θετική και αναμένεται να λάβει και την τελική έγκριση και από το υπουργείο.

Την ίδια όμως στιγμή παραμένει στον αέρα το 2018, καθώς υπάρχουν τεχνικές και νομικές δυσκολίες που αφορούν στο θέμα της αποπληρωμής προς την Κτηματική Υπηρεσία, με τον κ. Κοτσιφάκη να δηλώνει ότι αναζητείται λύση ώστε να πληρωθεί το ποσό από τους καταστηματάρχες με έκπτωση από το ΔΛΤΧ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More