Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης των μονοπατιών της Μεγαλόπολης

To θέμα της προοπτικής ανάπτυξης και της ανάδειξης των μονοπατιών της Μεγαλόπολης, απασχόλησε πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου της περιοχής Κώστα Μιχόπουλου με τους εκπροσώπους του συλλόγου φίλων Παρράσιου Πάρκου. Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης.

Ο Σύλλογος, προτείνει τη δημιουργία τουριστικού χάρτη που θα απεικονίζει τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και τα τουριστικά σημεία του δήμου Μεγαλόπολης. Επίσης, προτείνει, να υπάρξουν σηματοδοτήσεις των μονοπατιών και πινακίδες κατεύθυνσης. Ακόμα, συζητήθηκε και το θέμα της κάλυψης των δαπανών για τον ετήσιο καθαρισμό των μονοπατιών.

Όπως έγινε γνωστό, τα Αρκαδικά μονοπάτια στο Λύκαιο Όρος, είναι να συνενωθούν, σταδιακά, με το Menalon Trail.

Συζητήθηκε και το θέμα των τύχης των δύο μελετών του δήμου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη λήψη χρηματοδότησης για τα Αρκαδικά μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του Αλφειού ποταμού.

Ο Σύλλογος, ζήτησε απ’ τον δήμαρχο Κώστα Μιχόπουλο, όπως εξετάσει και τη δυνατότητα διάθεσης πόρων για την ανακαίνιση, συντήρηση και διαχείριση των ξενώνων και των λοιπών δομών ιδιοκτησίας του δήμου Μεγαλόπολης, που βρίσκονται διάσπαρτα στα χωριά, ώστε να μπορεί να υποβοηθηθεί η λειτουργικότητα στην επισκεψιμότητα και στην φιλοξενία των επισκεπτών των Μονοπατιών.

Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει το καλοκαίρι και ευρεία σύσκεψη στη Μεγαλόπολη για όλα αυτά τα θέματα.

Τέλος, δρομολογούνται οι εξής κινήσεις:

Απογραφή δυνατοτήτων των υποδομών που διαθέτει η περιοχή για την εστίαση / σίτιση, διαμονή / διανυκτέρευση, ομάδες εθελοντών.
Εξέταση προτάσεων για παράλληλες εκδηλώσεις.
Σχεδιασμός εκδρομικών προγραμμάτων / προτάσεων προς τους tour operators, με σκοπό την έναρξη αυτής της δράσης απ’ τον Σεπτέμβριο του 2024.

.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More