Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσπάθεια για μεταφορά απορριμμάτων των δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας

Η Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου θα εξετάσει την προοπτική, τα απορρίμματα του δήμου Μεγαλόπολης και αυτά της Γορτυνίας, να μεταφέρονται στην μονάδα επεξεργασίας της Παλαιόχουνης Αρκαδίας και όχι σ’ αυτήν, της Καλλιρρόης Μεσσηνίας, που προβλέπει ο σημερινός Περιφερειακός Σχεδιασμός.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, κάλεσε τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Μανώλη Σκαντζό, να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή, παρά το γεγονός, ότι δεν το προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις και ο τωρινός ΠΕΣΔΑ.

“Η Μεγαλόπολη, απέχει 60 χλμ. απ’ την Καλλιρρόη, ενώ απ’ την Παλαιόχουνη, μόλις 5. Θα ρωτήσουμε τους συμβούλους μας, εάν μπορούμε από τώρα, να κάνουμε την αλλαγή αυτή. Θα πρέπει οι δήμοι αυτοί να αποφύγουν τα αυξημένα έξοδα. Είναι σίγουρο, ότι, όταν θα ισχύσει ο νέος ΠΕΣΔΑ, αυτό θα διορθωθεί και η Μεγαλόπολη, μαζί με την Γορτυνία, θα πάνε στην Παλαιόχουνη και όχι στην Καλλιρρόη. Το ίδιο θα ισχύσει και με τη Νότια Κυνουρία, που θα πάει στον σταθμό μεταφόρτωσης του Άργους”, είπε ο Παναγιώτης Νίκας.

Θυμίζουμε, ότι στην Παλαιόχουνη, σύμφωνα με τις διαχειριστικές ενότητες, πηγαίνουν σκουπίδια από δήμο Τρίπολης, δήμο Βόρειας Κυνουρίας, δήμο Νότιας Κυνουρίας και απ’ τις Π.Ε. Κορινθίας και Αργολίδας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More