Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προστατευόμενη περιοχή NATURA έγινε χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων στον δήμο Βόλβης

Η παράνομη εναπόθεση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων οδήγησε στη σύλληψη των δύο οδηγών φορτηγών και του αντιδημάρχου του δήμου Βόλβης σε βάρος, των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για υποβάθμιση περιβάλλοντος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι μπορεί να προκύψει σοβαρός κίνδυνος καθώς και για παραβίαση της δασικής νομοθεσίας. Για τον 47χρονο αντιδήμαρχο η δίωξη αφορά ηθική αυτουργία στην τέλεση των πράξεων.

Οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν να πετάνε ανεξέλεγκτα ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα), ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου.

Όπως προέκυψε, η εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων του δήμου πραγματοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια από τον δημοτικό λειτουργό κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, σε δασική περιοχή, που βρίσκεται εντός ενταγμένης ζώνης προστασίας NATURA και σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή από την οποία καλύφθηκε εν μέρει, γειτνιάζων διερχόμενο ρέμα.

Ο δήμος Βόλβης διαψεύδει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας παράνομου ΧΥΤΑ ενώ για τον 54χρονο δημοτικό λειτουργό της προηγούμενης δημοτικής θητείας, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, η έρευνα θα συνεχιστεί και αναμένεται να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Βόλβης για εναπόθεση απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε περιοχή NATURA: «Δεν υφίσταται προσπάθεια για τη δημιουργία παράνομου ΧΥΤΑ»

Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων για ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More