Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προτομή του Τάσου Χαλκιά στη γενέτειρά του

Η προτομή του Τάσου Χαλκιά, του Ηπειρώτη κορυφαίου κλαρινίστα, κοσμεί πλέον την πλατεία της Κοινότητας Γρανιτσοπούλας, του τόπου που μεγάλωσε και μεγαλούργησε με την κομπανία του.

Τη δέουσα τιμή απέδωσε ο Δήμος Ζίτσας σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, στον τόπο όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, την Κοινότητα Γρανιτσοπούλας.

«Λίγα 24ωρα πριν συμπληρωθούν 30 χρόνια από το θάνατό του, έφυγε από κοντά μας στις 12 Αυγούστου 1992, πράττουμε το οφειλόμενο χρέος μας και είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτό. Δημιουργήσαμε την προτομή του εθνικού μας κλαρινίστα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ζίτσας στο χαιρετισμό του και πρότεινε, «να ξεκινήσει μία ακόμη προσπάθεια για τη δημιουργία Μουσείου Τάσου Χαλκιά ή της οικογένειας των Χαλκιάδων».

Ο Λάκης Χαλκιάς ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παριστάμενους και αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα που εξέπεμπε ο πατέρας του και εκείνη η γενιά των καλλιτεχνών.

Πτυχές από τη ζωή και το έργο του Τάσου Χαλκιά παρουσίασε ο δημοσιογράφος Στέφανος Ντόβας.

Η βραδιά έκλεισε με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια που ερμήνευσαν μοναδικά, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Σάββας Σιάτρας, ο Δημήτρης Υφαντής και η Νότα Καλτσούνη με τη συνοδεία του Γιώργου Κωτσίνη και του Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, του Θανάση Πρεμέτη στο βιολί, του Γιάννη Διαμάντη στο λαούτο και του Κώστα Σιάτρα στο ντέφι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More