Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προχωρούν οι εργασίες στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

Με βασικό στόχο την ολοκλήρωση του Α’ αρχαίου θεάτρου της Λάρισας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στην αποκατάσταση του σκηνικού του οικοδομήματος με την τοποθέτηση νέων αρχιτεκτονικών μελών και τη συμπλήρωση θραυσμένων αρχαίων μελών με νέο υλικό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός: «Το Α΄ Αρχαίο Θέατρο κατασκευάστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα π.χ. και αποτελεί το πιο εμβληματικό μνημείο της Λάρισας. Σε άριστη συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την  Εφορεία  Αρχαιοτήτων  Λάρισας καταφέραμε να υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντα υλοποίησης, και επαρκή χρηματοδότηση για  το εν λόγω έργο. Ο πολιτισμός  είναι βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο και τα μνημεία οφείλουμε να τα αποδίδουμε στην κοινωνία γιατί  μόνο έτσι  μπορούμε να τα προφυλάξουμε και να τα συντηρούμε. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, τα οφέλη της οποίας επιστρέφουν στην  κοινωνία. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε το Αρχαίο Θέατρο να παραδοθεί και να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του 2023».

Αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι η τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση του σκηνικού οικοδομήματος, η παραγωγή τρισδιάστατων ψηφιακών μοντέλων αρχιτεκτονικών μελών και συμπληρωμάτων καθώς και η επεξεργασία των αντιγράφων τους σε ηλεκτρονικό παντογράφο (διαμόρφωση 90 πώρινων και 93 μαρμάρινων αρχιτεκτονικών μελών και συμπληρωμάτων) για τις ανάγκες της αποκατάστασης του σκηνικού οικοδομήματος του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More