Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόταση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας διαμορφώνουν τοπικοί επιστημονικοί φορείς

Με στόχο την σύνταξης ολοκληρωμένης πρότασης των τοπικών φορέων της Θεσσαλίας, για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα, που διοργάνωσαν τα τοπικά παραρτήματα του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Στην ημερίδα μετείχαν εκπρόσωποι φορέων και μέλη των επιστημονικών σωματείων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας  Δημ. Ντογκούλης, η ημερίδα διεξάγεται προκειμένου να υπάρξει συνολική τοποθέτηση των φορέων της Θεσσαλίας επί των προτάσεων και των σχεδίων που υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά και των νέων που προέκυψαν μετά τις πλημμύρες, όπως το Master plan των Ολλανδών. Ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τον ενιαίο φορέα διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας ο κ. Ντογκούλης εξέφρασε ενστάσεις και αντιρρήσεις για τη διαδικασία συζήτησης και διαβούλευσης που ακολουθήθηκε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νικ. Παπαγεωργίου, τόνισε ότι η ημερίδα αποτελεί το πρώτο βήμα, θα ακολουθήσει η συγκέντρωση θέσεων και προτάσεων και, μετά το Πάσχα, θα ακολουθήσει και δεύτερη διαδικασία, προκειμένου να υπάρξει κατάληξη στο προτεινόμενο κείμενο προτάσεων και θέσεων των τοπικών φορέων.

Επίσης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Ηλ. Κοτσιμπογιώργος  χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συμφωνία του με το master plan των Ολλανδών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More