Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και ΟΥΚαδες ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες – Η αστυνομική επιχείρηση υπό το φόβο επικείμενου χτυπήματος

Στον Εισαγγελέα Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν οι 4 συλληφθέντες ανάμεσά τους πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και δύο άνδρες που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό. Στα σπίτια τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης που είχαν στην κατοχή τους. 

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά το οργανωμένο έγκλημα. Η επιχείρηση έγινε χθες υπό άκρα μυστικότητα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά. Αποφασίστηκε άμεσα να γίνει επιχείρηση υπό το φόβο επικείμενου χτυπήματος.

Έγιναν 4 συλλήψεις αλλά και έφοδοι στα σπίτια των εμπλεκομένων στην Αθήνα τον Πειραιά και το Πέραμα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρο και πολλά φυσίγγια. Οι συλληφθέντες ήταν γνώριμοι στις αρχές.

Εξετάζεται η διασύνδεση του πρώην στελέχους τω «Πυρήνων της Φωτιάς» με τη Greek Mafia

Μεταξύ των συλληφθέντων και ένα παλιό ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται, πως κατά την διάρκεια της κράτησής του αλλά – κυρίως – μετά την αποφυλάκισή του, είχε επαφές με ποινικούς αλλά και πως συνεργάστηκε με μέλη της «Greek Mafia». Φέρεται να είχε συνεργασία με τον γνωστό με το προσωνύμιο «Ράμπο» ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι στον Κορυδαλλό και να είχαν μαζί πρατήρια καυσίμων.

Επίσης στις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν δύο άτομα που υπηρετούσαν στη Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού -όχι σε μάχιμες υπηρεσίες – αλλά και συγγενικό πρόσωπο του ενός, ο οποίος δούλευε ως πορτιέρης σε Club στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, αυτό που προσπαθούν να βρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι πως και από ποιους προμηθεύτηκαν προμηθεύτηκαν οι συλληφθέντες όλα όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More