Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώην σταρ του UFC ισχυρίζεται ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς παίρνει αναβολικά

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κατηγορείται για χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν την απόδοση από τον πρώην σταρ του UFC και ομολογημένο χρήστη αναβολικών ουσιών, Τσάελ Σόνεν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτός και ο ΛεΜπρόν παίρνουν τον ίδιο τύπο αναβολικών.

Οι άλλοι μπασκετμπολίστες θα ακούσουν για το τι κάνει ο ΛεΜπρόν και θα πούνε, “Αυτό δεν έχει σημασία”. Αν ξέρατε τι έκαναν αυτοί οι βελτιωτές απόδοσης, θα ξέρατε ότι έχει σημασία“, είπε ο Σόνεν σε ένα νέο επεισόδιο του podcast του Flagrant.

«Έχουμε τον ίδιο τύπο αναβολικών, ξέρω ακριβώς τι κάνει», ισχυρίστηκε ο Sonnen. «Η ΕΡΟ [Ερυθροποιητίνη] έχει σημασία, είναι ο λόγος που την παίρνει ο ΛεΜπρόν. Μετράει. Το EPO αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίριά σας, γεγονός που σας δίνει την αντοχή να παίξετε όλο το παιχνίδι… Είναι ο βασιλιάς των ενισχυτών απόδοσης. Η ΕΡΟ είναι βασιλιάς σε όλα. Γι’ αυτό το κάνουν οι ποδηλάτες».

Ο ίδιος ο Sonnen έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποίησε EPO και Ανθρώπινη Αυξητική Ορμόνη στο παρελθόν, επομένως γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση.

Το NBA πραγματοποιεί τυχαίες εξετάσεις αίματος για να ανιχνεύσει τη χρήση στεροειδών στους παίκτες του. Στο κοινό τους πρόγραμμα κατά των ναρκωτικών, το NBA και το NBPA δηλώνουν ότι «το πρόγραμμα υποβάλλει κάθε παίκτη σε όχι περισσότερες από εννέα τυχαίες, απροειδοποίητες εξετάσεις αναβολικών κατά τη διάρκεια κάθε σεζόν και εκτός σεζόν — έως έξι τεστ ούρων και τρεις εξετάσεις αίματος».

Δεν ήταν πάντα έτσι, ωστόσο, όπως σημείωσε ο Bill Simmons πριν από μια δεκαετία.
«Οι παίκτες του NBA εξετάζονται έως και τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια μιας σεζόν», έγραψε ο Simmons το 2013. «Η τέταρτη φορά μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, αλλά μόλις συμβεί, αυτό είναι όλο. Έτσι, εάν η τέταρτη δοκιμασία σας πραγματοποιηθεί μετά το 71ο παιχνίδι σας, είστε ξεκάθαροι στο υπόλοιπο της διαδρομής. Είναι ένα τρεχούμενο αστείο στους κύκλους του ΝΒΑ, κάτι σαν κάρτα χωρίς φυλακή: Μόλις κατουρήσεις σε αυτό το τέταρτο κύπελλο, είσαι έτοιμος».
Είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο James παίρνει PED τώρα από ό,τι τότε, λόγω των αυξημένων δοκιμών φαρμάκων και της αντοχής του LeBron που καταρρέει.

Πηγή: Basketballforever.com
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More