Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για την κόκκινη φυλή αγελάδων

Την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό χάρισαν στην Ελληνική κόκκινη Φυλή αγελάδων η ανθεκτικότητα που επιδεικνύουν τα συγκεκριμένα βοοειδή σε ασθένειες και η βόσκηση στα ανοικτά λιβάδια.

Από τα Κορέστεια Καστοριάς η Σοφία Ζουζέλη, δίνει την εικόνα μιας δυναμικής κοινότητος, με αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές τις γυναίκες.

Όπως εξηγεί η Άννα Μόσχου, κτηνοτρόφος οι γυναίκες αγρότισσες και κτηνοτρόφοι μοιράζονται το βάρος της φροντίδας κοπαδιών και χωραφιών, χωρίς να απολαμβάνουν κάποια ανταμοιβή. Δουλεύουμε άμισθες, δεν υπάρχει άδεια μητρότητας, επιστρέφουμε στη εργασία λίγες ημέρες μετά τον τοκετό και πολλές φορές γυναίκες βρέθηκαν στον δρόμο, χωρίς την δυνατότητα επιβίωσης, τονίζει η κ. Μόσχου. «Τα επαγγέλματα αγρότη και κτηνοτρόφου δεν είναι στα περιζήτητα για να επιλέξει μια γυναίκα μεταξύ αυτών σύζυγο».

Όπως όμως σημειώνει: «έχουμε εξασφαλίσει διατροφική επάρκεια στις οικογένειές μας και ο κλάδος πρέπει να στηριχθεί».

Το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί διατροφική επάρκεια και για την χώρα, που εξαρτάται από αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα.

Όσον αφορά την βράβευση, επισημαίνεται πως δεκάδες κτηνοτρόφοι καταφέρνουν έναν καθημερινό άθλο και πετυχαίνουν την μοναδική ποιότητα και γεύση του κρέατος της Ελληνικής κόκκινης Φυλής αγελάδων. Η πρωτιά τους διεθνώς είναι το αποτέλεσμα της φροντίδας και της σκληρής δουλειάς στις 74 μονάδες εκτροφής, όπου μεγαλώνουν και αναπαράγονται πάνω από 4.700 βοοειδή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More