Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πτολεμαΐδα: Πασχαλινό παζάρι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προσφέρει και φέτος τις λαμπάδες που φιλοτέχνησαν με μεράκι και αγάπη οι εθελόντριες του Συλλόγου. Το Πασχαλινό παζάρι του Συλλόγου φιλοξενείται στη στοά Λαζαρίδη επί της οδού Νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Όλγα Ντέλα, πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από το 1989 αγωνίζεται να στήσει το αυτονόητο μέσα σε μια εποχή που μιλά για τη διαφορετικότητα, όμως δυσκολεύεται να τη χωρέσει.
Διεκδίκησε όλα αυτά τα χρόνια τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, τη στήριξη των οικογενειών τους, την καλλιέργεια της κοινωνίας ως προς την ένταξη, τη συμπερίληψη, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή. Ο Σύλλογος βραβεύτηκε το 2007 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Προχώρησε διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων με μοναδικό στόχο την ύπαρξη και λειτουργία του “Κέντρου Φροντίδας των Παιδιών ΑΜΕΑ” από το 2007 έως και τον Ιούλιο του 2022, σε μια χρονική στιγμή που δεν υπήρχαν καν Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για τυπικά παιδιά. Το Κέντρο στηρίχτηκε σε συνδρομές, χορηγίες, εισφορές απλών και επώνυμων ανθρώπων. Δεν επιχορηγήθηκε από κρατικό φορέα όλα αυτά τα χρόνια. Είχε υπαλλήλους και δεκάδες εθελοντές.

Ρεπορτάζ Μ. Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More