Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυρά εκατέρωθεν για το debate των διεκδικητών της εξουσίας

Την Πέμπτη συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή, που θα συζητήσει τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει εκλογών. Η τηλεμαχία εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι προσκλήσεις για τηλεμαχία μεταξύ των διεκδικητών της εξουσίας, προκαλούν αντιπαράθεση υψηλών τόνων.

Όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Εγώ δεν είμαι κωλοτούμπας. Με τον κύριο Τσίπρα έχω 100 ώρες συζήτησης στη Βουλή, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να περιμένει για να μάθει περισσότερα. Debate γίνονται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και θυμάμαι τον κύριο Τσίπρα πριν από κάποια χρόνια να λέει, ότι αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία να κάνουν debate οι δύο πρώτοι, αυτό δηλαδή που ζητάει σήμερα. Έχει μία ικανότητα να μπορεί να λέει το ίδιο και το ανάποδο, χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέταξε για μια ακόμα φορά το γάντι στον πρωθυπουργό, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσκαλώντας τον σε τηλεμαχία

«Καταρχάς το δίλημμα της κάλπης «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» δεν το έβαλα εγώ. Το έβαλε ο κ. Μητσοτάκης. Κι όταν βάζεις αυτό το δίλημμα, πρέπει να είσαι ανοιχτός να συγκριθείς μ’ αυτόν που θεωρείς ότι είναι ο βασικός σου αντίπαλος. Νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν, πριν πάνε στην κάλπη, να δουν ποιες είναι οι προτάσεις, ποια είναι τα επιχειρήματα, ποιος είναι ο πολιτικός λόγος. Έχει κουράσει αυτή η τοξικότητα, το σύνθημα και ξανά σύνθημα. Να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Στο μεταξύ στα γραφεία των κομμάτων, από το υπουργείο Εσωτερικών έφτασε η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών τη Πέμπτη 27 Απριλίου ( ΕΦΕ)

Σε Σχηματάρι, Θήβα και Λιβαδειά, περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απ` όπου έθεσε εκ νέου το δίλημμα της κάλπης. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία μιλά μόνο για μία κάλπη, αυτή της 21ης Μαϊου, ζητώντας ισχυρή εντολή.

«Το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου, θα το δούμε στις 22 Μαΐου, εμένα αυτό, που με ενδιαφέρει είναι η εντολή, που θα μου δώσετε την 21η Μαϊου να είναι τόσο ισχυρή, που να μην αμφισβητείται από κανέναν ότι την επόμενη ημέρα σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία» είπε ο πρωθυπουργός.

Είπε απευθυνόμενος σε νέους «Εγώ δεν θα σας πω τι να ψηφίσετε. Ό,τι κι αν ψηφίσετε πρέπει να πάτε. Μεγάλα παιδιά είστε, ξέρετε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά, ενώ έστρεψε τα “πυρά” του κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Δε χρειάζεται καν να ασχοληθώ να τον αποδομήσω, γιατί πολύ απλά κανείς δεν τον πιστεύει. Ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει τον εαυτό του γιατί πολύ απλά ξέρει ότι δεν θα κερδίσει. Οπότε δεν του στοιχίζει και τίποτε να τα τάζει όλα αυτά» είπε ο πρωθυπουργός.

«Να μιλήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Κυρίως για τα νέα παιδιά, γι΄αυτούς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Γιατί πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους. Να μην το εκχωρήσουν σε κάποιους άλλους» συμπλήρωσε.

« Στις 21 του Μάη η χώρα αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω την αδικία, και την ανασφάλεια και ένα καθεστώς υποκλοπών και σκανδάλων» είναι το μήνυμα του Α. Τσίπρα, με την Κουμουνδούρου να εκφράζει αισιοδοξία για τα μηνύματα που λαμβάνει από τις περιοδείες.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας «Ο κόσμος θέλει αλλαγή, αλλά θέλει και σιγουριά. Και νομίζω ότι έχοντας την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της και βλέποντας και νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να το καταλάβει αυτό, διότι εμείς κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες. Και ήρθε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια. Υπάρχει ένας κόσμος που αισθάνεται ότι οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν και ειδικότερα αναφέρομαι στη μεσαία τάξη».

Η ζωή έξω από την πολιτική βρέθηκε στο επίκεντρο συνέντευξης του Α. Τσίπρα σε ψυχαγωγική εκπομπή του ALPHA. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη σχέση του με τα παιδιά και τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις της οικογένειας.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αμπελόκηπους, σε ένα διαμέρισμα πίσω από την οδό Πανόρμου, στον Άγιο Δημήτρη. Είμαι Αμπελοκηπιώτης βασικά. Και πήγαινα σχολείο στο 2ο και στο Πολυκλαδικό. Το παλιό 10ο πίσω από τον Παναθηναϊκό. Κάναμε κοπάνες για να δούμε στον “τάφο του Ινδού” προπονήσεις και για να δούμε αγώνες ανεβαίναμε στην ταράτσα στο 2ο τις Τετάρτες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Η πολιτική αντιπαράθεση θα αποκτά πιο έντονα χαρακτηριστικά όσο πλησιάζουμε προς την εθνικη κάλπη.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More