Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πωλητήριο έβαλε στην Έβερτον ο Μοσίρι για 500 εκατ. λίρες

Τους τελευταίους μήνες ο ιδιοκτήτης της Έβερτον, Μοσίρι, ζήτησε εξωτερική επένδυση, αλλά τελικά έβαλε πωλητήριο στην ομάδα του Λίβερπουλ και θα εξέταζε την πώληση της μειοψηφίας ή της πλειοψηφίας των μετοχών. Αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον.

Ο Μοσίρι θα ήθελε να ανακτήσει τα χρήματα που επένδυσε στο νέο γήπεδο που κατασκευάζεται στο Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ. Γίνεται αντιληπτό ότι η Deloitte έχει λάβει οδηγίες να χειριστεί την πώληση του συλλόγου, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού της Premier League. Η Deloitte δεν έκανε κανένα σχόλιο όταν την πλησίασε ο Guardian για ερωτήσεις.

Η προσπάθεια του Βρετανο-Ιρανού δισεκατομμυριούχου να πουλήσει, μπορεί να αποκαλυφθεί μια μέρα που η Έβερτον αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να εκφράζει αμφιβολίες για να έρθει ως αντικαταστάτης του Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο Μοσίρι και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν επικριθεί σφοδρά από τους οπαδούς της Έβερτον τις τελευταίες εβδομάδες, με εκτεταμένες εκκλήσεις προς τον ιδιοκτήτη να πουλήσει μετά από σχεδόν επτά χρόνια και να αποχωρήσουν οι διευθυντές.

Περίπου 700 εκατομμύρια λίρες έχουν δαπανηθεί σε περισσότερους από 50 παίκτες στην εποχή του Μοσίρι, με μόλις πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες να έχουν ανακτηθεί από πωλήσεις. Η απόπειρα πώλησης έρχεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Έβερτον με το στάδιο να είναι υπό κατασκευή με κόστος τουλάχιστον 550 εκατομμυρίων λιρών, οι τρεις τελευταίοι διαθέσιμοι λογαριασμοί του συλλόγου δείχνουν συνδυασμένες ζημίες 372,6 εκατομμυρίων λιρών και προσοδοφόρους εμπορικούς δεσμούς με εταιρείες που ανήκουν στον ολιγάρχη Αλίσερ Ουσμάνοφ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μοσίρι έχει χρηματοδοτήσει το κόστος κατασκευής του γηπέδου μέχρι στιγμής, αλλά αναζητά την πρόσθετη επένδυση που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου.

Πηγή: The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More