Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν γεωργικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό, σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) και πυραύλους κατά της Ουκρανίας νωρίς σήμερα, στοχοθετώντας κυρίως τα νότια τμήματα της περιοχής της Οδησσού και πλήττοντας εκεί γεωργικές εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας μέσω Telegram.

Η Ρωσία έστειλε έξι drones Shahed, ιρανικής κατασκευής, και εκτόξευσε 10 πυραύλους κρουζ, με τις ουκρανικές δυνάμεις να καταστρέφουν έξι drones και έξι πυραύλους πριν πλήξουν τον στόχο τους, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Η κατάσταση στην Οδησσό και τα λιμάνια της παρακολουθείται στενά από παράγοντες στην αγορά σιτηρών, καθώς το Κίεβο δήλωσε χθες ότι δύο φορτηγά πλοία έφθασαν εκεί για να χρησιμοποιήσουν τον προσωρινό διάδρομο προς τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και να παραλάβουν δημητριακά που προορίζονται για τις αφρικανικές και ασιατικές αγορές.

Η έκταση των ζημιών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ενώ δεν είναι σαφές ποιες εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν. Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρίσκονταν μόνο υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει τις αναφορές αυτές, ενώ δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Ρωσία.

Το σύνολο των ουκρανικών τελούσε για πολλές ώρες σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές.

Τον περασμένο μήνα η Ουκρανία ανακοίνωσε έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» στη Μαύρη Θάλασσα με στόχο να απεγκλωβιστούν πλοία που βρίσκονται στα λιμάνια της από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022 και να παρακαμφθεί ο de facto αποκλεισμός μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More