Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ΕΡΤ στο υπόγειο νοσοκομείο της Χάιφα (video)

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Καντούρης μαζί με τον οπερατέρ Γιάννη Παρίση και τον ηχολήπτη Γιάννη Παπαχρήστο, μπήκαν στο υπόγειο νοσοκομείο της Χάιφα, το οποίο εκτείνεται σε τρεις ορόφους κάτω από το έδαφος και κατέγραψαν πλάνα. Όλα είναι έτοιμα αν χρειαστεί να υποδεχτούν τραυματίες πολίτες ή στρατιώτες και να τους περιθάλψουν εδώ.

Στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το συνεργείο της ΕΡΤ, υπάρχουν 1.200 κλίνες και άλλες 500 στον πρώτο όροφο, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται. Υπολογίζουν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ότι μπορεί να φτάσουν τις 2.000 κλίνες.

Όπως εξηγεί ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, το νοσοκομείο Ραμπάμ λειτουργεί κανονικά πάνω από το έδαφος, και κάτω από αυτό έχει δημιουργηθεί ένας υπόγειος χώρος όπου ακόμα και τώρα μπορεί να φιλοξενήσει ασθενείς. Ήδη κάποια τραυματισμένα παιδιά έχουν μεταφερθεί. Ακόμα υπάρχουν και τέσσερις χειρουργικές κλινικές.

Το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς οι βομβιστικές επιθέσεις με ρουκέτες από την πλευρά του νοτίου Λιβάνου, τις οποίες επιχειρεί να εξουδετερώσει ο ισραηλινός στρατός και ο οποίος με τη σειρά του κάνει βομβαρδισμούς στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου και στις περιοχές που βρίσκονται μέλη της Χεζμπολά.

Αποστολή ΕΡΤ: Κώστας Καντούρης, κάμερα: Γιάννης Παρίσης, ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More