Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πύργος: Η «μάχη» της δεύτερης Κυριακής για τον δημαρχιακό θώκο

Την ερχόμενη Κυριακή θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος Πύργου, όπου στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα αναμετρηθούν ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Στάθης Καννής.

Μετά από ένα πραγματικό «θρίλερ» που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, με την πρώτη και τη δεύτερη θέση να εναλλάσσονται κάθε φορά που ενσωματωνόταν ακόμα ένα εκλογικό τμήμα, ο νυν δήμαρχος της ηλειακής πρωτεύουσας ήταν εκείνος που έκοψε πρώτος το νήμα, λαμβάνοντας και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πύργου ποσοστό 32,78% και συνολικά 8.999 ψήφος, αφήνοντας πίσω του τον επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» Στάθη Καννή.

Η αγωνία που επικρατούσε την περασμένη Κυριακή για αρκετές ώρες στα εκλογικά κέντρα των δύο διεκδικητών του Δήμου Πύργου αποτυπώθηκε και με τον πλέον εμφατικό τρόπο στη διαφορά που τελικά χώρισε τους δύο υποψηφίους, μιας και η πρώτη με τη δεύτερη θέση κρίθηκαν από 518 ψήφους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στάθης Καννής που πέρασε ως δεύτερος στην εκλογική αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου συγκέντρωσε ποσοστό 30,90% λαμβάνοντας συνολικά 8.481 ψήφους.

Αναμφίβολα, την έκπληξη της εκλογικής ημέρας αποτέλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, ο οποίος «χτύπησε» αρκετές φορές την πόρτα του δεύτερου γύρου, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε, με τη διαφορά του με τον κ. Καννή να κρίνεται στις 680 ψήφους.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δ.Ε.ΚΑ.», που κατήλθε για πρώτη φορά ως υποψήφιος δήμαρχος, αναδείχθηκε τρίτος με ποσοστό 28,42%, συγκεντρώνοντας συνολικά 7.801 ψήφους, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και το βαρόμετρο στην εκλογή του επόμενου δημάρχου.

Νικητής σε τρεις από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες βγήκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο», λαμβάνοντας ποσοστά που ξεπέρασαν το 40%. Αντίθετα, στα εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας της Ηλείας, πρώτος αναδείχθηκε ο Στάθης Καννής, με δεύτερο το Διονύση Μπέλτσο και τρίτο τον Παναγιώτη Αντωνακόπουλο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More