Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα: Δύσκολη η κατάσταση στη Μαγνησία – Καλύτερη σε Λαμία, Κάρυστο

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την πυρκαγιά στη Μαγνησία. Μία ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε απανθρακωμένη, από το τροχόσπιτό της στον Αλμυρό και, λίγο αργότερα, ένας 45χρονος βοσκός, που αγνοούνταν στον Αγιο Γεώργιο Φερρών, βρέθηκε επίσης νεκρός.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν, και τα μέτωπα διακλαδώθηκαν. Η φωτιά κινήθηκε μέχρι και τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, όπου ζητήθηκε από τους πολίτες να εκκενώσουν τη ζώνη.

Λαμία

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και στη Λαμία, όπου οι κάτοικοι του βορείου τμήματος, κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή.

Μεγάλο μέρος της Λαμίας, βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς έχουν καεί πυλώνες του δικτύου, και μετασχηματιστές. 

Κάρυστος

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στην Κάρυστο το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία σήμανε νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική. Η αναζωπύρωση κινήθηκε προς το χωριό Αντιά.

Ρόδος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κυρηχθεί η Ρόδος, μετά από εννέα ημέρες μάχης με τις φλόγες, οι οποίες έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζουν, στο τρίγωνο των οικισμών Βάτι, Γεννάδι και Ασκληπιείο, το οποίο περικυκλώθηκε και πάλι το απόγευμα της Τετάρτης από τις φλόγες. 

Κέρκυρα

Ο φόβος των αναζωπυρώσεων, διατηρεί σε επιφυλακή και τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα. Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι, αλλά και ο αντιδήμαρχος βόρειας Κέρκυρας. 

Διακοπή δρομολογίων τρένων

Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων των τρένων.

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει επίσης, στη Λευκάδα Σπερχειάδας, στο Νέο Χαλκιόπουλο Άρτας, στη Βρυσιά Φαρσάλων, στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More