Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π.Ε Σερρών: Σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός

Σε 505 εκλογικά τμήματα σε όλη την Π.Ε Σερρών ( 159 εξ αυτών στο Δήμο Σερρών) θα έχουν τη δυνατότητα οι Σερραίοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή στις διπλές κάλπες για την αναμέτρηση στον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών η προϊσταμένη του Τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστήριξης της Π.Ε Σερρών Δέσποινα Δημητριάδου,   είπε πως όλα κυλούν ομαλά, χωρίς προβλήματα και την Πέμπτη θα δοθούν οι εκλογικοί σάκοι στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν δύο κάλπες και δύο παραβάν (Δήμος- περιφέρεια).  Σε κάθε Δήμο εντός του Ε.Τ θα υπάρχει σε εμφανές σημείο γραπτή ενημέρωση για τον αριθμό των σταυρών που μπορεί να βάλει ο ψηφοφόρος ενώ στην κάλπη για την Περιφέρεια ο αριθμός των σταυρών είναι έως και δύο .

Οι 146 εκλογείς θα ψηφίσουν κανονικά στα κοινοτικά τμήματα. Για την εκλογή Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, οι ψηφοφόροι  μπορούν να βάλουν  μέχρι δύο σταυρούς , ενώ σε Κοινότητες με πληθυσμό λιγότερο των 200 κατοίκων, όπου εκλέγεται μόνο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, οι ψηφοφόροι βάζουν μόνο έναν σταυρό προτίμησης.

Οι  εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.   

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More