Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Κλαμπάνης: Ο Έλληνας μπασίστας υποψήφιος για τρία Grammy

Το όνομα ενός Έλληνα μουσικού, με διεθνή αναγνώριση, βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για τα φετινά βραβεία Grammy και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Ο λόγος για τον μπασίστα και συνθέτη Πέτρο Κλαμπάνη η τελευταία δισκογραφική δουλειά του οποίου, με τίτλο «Tora Collective», έχει εισαχθεί στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας του μεγαλύτερου παγκόσμιου θεσμού μουσικών βραβείων, στις κατηγορίες Καλύτερο Αλτέρνατιβ Τζαζ Άμπουμ, Καλύτερη Παγκόσμια Μουσική Εκτέλεση και Βραβείο Μη Κλασικού Άλμπουμ με την Καλύτερη Επεξεργασία Ήχου.

Βασικός κορμός του «Tora Collective» είναι μια σειρά από παραδοσιακά τραγούδια, που προέρχονται από διάφορες γωνιές της χώρας μας, ερμηνεύονται από δεξιοτέχνες Έλληνες μουσικούς και συνδέονται, με έναν μαγικό τρόπο με την τζαζ μουσική κουλτούρα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κ. Κλαμπάνης.

Οι δεξιοτεχνικέw εκτελέσεις τόσο του ίδιου του Πέτρου Κλαμπάνη στο μπάσο όσο και των σπουδαίων Γιώργου Κωτσίνη στο κλαρίνο, Θωμά Κωνταντίνου στο ούτι, Kristjan Randalu στο πιάνο, Ziv Ravitz στα drums – electronics, μαζί με τις εξαίσιες ερμηνείες της Αρετής Κετιμέ, φέρνουν την ελληνική παραδοσιακή μουσική στο διεθνές επίκεντρο, υπογραμμίζοντας την διαχρονικότητά της αλλά και καλλιεργώντας, παράλληλα, έναν γόνιμο μουσικό διάλογο που ανοίγει νέους μουσικούς δρόμους στην παγκόσμια μουσική αφήγηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More