Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Νίκας από Αρεόπολη : ” Πρώτο σε εντάξεις το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 “

Συνεδρίασε στην Αρεόπολη Λακωνίας, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην περιοχή, βρέθηκε και ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου, της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαικής Ένωσης, Κάρτσεν Ράσμουσεν.

Στην Αρεόπολη βρέθηκε και ο Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας δημόσιων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Έγινε απολογισμός του απερχόμενου ΕΣΠΑ, ενώ συζητήθηκαν και όλα τα θέματα του νέου ΕΣΠΑ.

Έλαβε χώρα και η παρουσίαση του προγράμματος ” Πελοπόννησος ” 2021 – 2027.

Υπήρξε ενημέρωση για τις προσκλήσεις, για τα θέματα επικοινωνίας και προβολής, ενώ υπήρξε και τεχνική ανάλυση.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχε πολύ υψηλά επίπεδα εντάξεων και συμβάσεων (1ο σε εντάξεις το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020), μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης απ’ την παρούσα περιφερειακή αρχή.

www.ppel.gov,gr

Για το νέο ΕΣΠΑ, ο Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε, ότι η στόχευση είναι στην ”πράσινη ανάπτυξη”, στην προώθηση της έρευνας – τεχνολογίας – καινοτομίας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην πρόληψη των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.Συγχρόνως, παρατήρησε, ότι το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου δεν ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες, όπως θα ήθελε ο ίδιος.

Στάθηκε και στο θέμα της ελλειμματικής αντιμετώπισης, των θεμάτων που αφορούν τις μεταφορικές υποδομές.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο περιφερειάρχης, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι με το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο είναι μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό από το προηγούμενο, κατά 60,9%, σε συμπληρωματικότητα με τα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, αλλά και με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι πόροι της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, από κοινού με τους εθνικούς πόρους, θα οδηγήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σ’ ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More