Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Παπαγεωργίου στο Πρώτο: Σύγκλιση στρατηγικής και πρότασης στις Σπέτσες (audio)

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» βρέθηκε καλεσμένος ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνομίλησε με το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του Κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

«Είναι μια διαδικασία η οποία στα κόμματα γίνεται συχνότατα» σημείωσε αρχικά, ο κ. Παπαγεωργίου ερωτηθείς για το τι είναι αυτό που πρέπει να αναμένουμε σε πολιτικό επίπεδο από τη συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του Κόμματος, κ. Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

«Πιο συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδριάζει για να καταλήξει τόσο σε θέματα τα οποία ήδη υπάρχουν στον κοινοβουλευτικό λόγο και στις διαδικασίες, όσο και για μελλοντικά. Τώρα δίνεται η ευκαιρία, η πρόταση του εκάστοτε τομεάρχη και των βουλευτών να μπορέσει να παρουσιαστεί πέραν της μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία συνηθίζεται μέσα στο Κοινοβούλιο, να είναι ολιγόωρη σε μια μεγαλύτερη έκταση, ώστε να αναλυθούν περισσότερα θέματα και να υπάρξει σύμπνοια ή διαφοροποίηση επάνω στα μελλοντικά που πρόκειται να τους απασχολήσουν. Θα συζητηθούν λοιπόν, μια σειρά από πολιτικές, οι οποίες είναι ήδη προδιαγεγραμμένο ότι θα έρθουν το επόμενο διάστημα, αλλά και άλλες οι οποίες πρέπει να ενταχθούν στην πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτός ο συμπυκνωμένος χρόνος θα φέρει και ένα συμπυκνωμένο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι πάρα πολύ βοηθητικό και για τον έλεγχο τον κοινοβουλευτικό αλλά και για τις προτάσεις στις οποίες θα καταθέσουμε το επόμενο διάστημα».

Εν συνεχεία, αναφορικά με το αν είναι ώρα να ξανανοίξει μετά από πολλά χρόνια μια συζήτηση για το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας υπογραμμίζει «είναι ένα ζήτημα το οποίο τουλάχιστον από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, οι οποίες έγιναν από την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Όμως, αυτό που θα σας έλεγα είναι ότι και η ίδια η Εκκλησία και η κοινωνία θα έχει να αντιμετωπίσει στον κοινωνικό διάλογο και στο δημόσιο λόγο πολύ περισσότερα θέματα το διάστημα που πρόκειται να ακολουθήσει, από τα νομοσχέδια μέχρι και τη βοήθεια που καλούνται να δώσουν όλοι σε ανθρώπους οι οποίοι και υποφέρουν λόγω της αύξησης των τιμών και της ακρίβειας. Διότι, ξέρουμε ότι η Εκκλησία μιλάει απέναντι σε πολλούς πολίτες οι οποίοι έχουν πραγματικά τέτοιες ανάγκες. Από εκεί και πέρα-επειδή βλέπουμε ότι γίνεται μια ομοβροντία νομοσχεδίων από την κυβέρνηση-εάν αυτό είναι η τακτική, συνεπώς και θα συζητηθούν και αυτά τα θέματα, πιστεύω όμως ότι δε θα απασχολήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα».

Τέλος, σχετικά με το αν θα έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των Σοσιαλιστών επισημαίνει «ο Σύριζα, καθ’ όλο το διάστημα της τελευταίας ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής περιόδου έχει υπάρξει μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά δεν είχε μόνο αυτή την ιδιότητα. Υπήρξε μια γέφυρα σε πολλές πρωτοβουλίες και νομοθετικές, αλλά και κοινωνικής προσέγγισης μεταξύ των υπολοίπων ομάδων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και των οικολόγων. Αυτό όμως, δεν πάει να πει ότι βρισκόμαστε όλοι σε μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα (…). Από εκεί και πέρα, είμαστε ένα από τα λίγα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, τα οποία έχουν δείξει τόση μεγάλη δυνατή ενότητα συνεργειών και με τους σοσιαλδημοκράτες και με τους οικολόγους. Έχουμε λοιπόν, την ταυτότητά μας η οποία γίνεται σεβαστή από όλους. Συνεργαζόμαστε και με δική μας και με δική τους πρωτοβουλία. Μην ξεχνάτε ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες είναι αυτοί που έδωσαν το στάτους στον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα να συμμετέχει ως παρατηρητής. Δεν ήμασταν εμείς που το ζητήσαμε. Ήταν αυτοί που μας το ζήτησαν και ανταποκριθήκαμε και με μεγάλη χαρά και με μεγάλη τιμή».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More