Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Παππάς στο Πρώτο: Μας προβληματίζει η ταχύτητα ίδρυσης των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων-Δεν είμαι όμως αρνητικός στο να ανοίξουν(audio)

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» βρέθηκε καλεσμένος ο Πέτρος Παππάς, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, ο οποίος συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

«Είμαστε θετικοί στο κομμάτι του νομοσχεδίου που αφορά τις συνεργασίες των ξένων πανεπιστημίων με το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον δημοσιογράφο «αυτό το οποίο λέω εγώ και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατ’ αρχήν είμαστε θετικοί στο κομμάτι αυτό του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί, το οποίο αφορά τις συμπράξεις των ξένων πανεπιστημίων εγνωσμένου κύρους με το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και την ίδρυση τμημάτων ξένων πανεπιστημίων στα πλαίσια και στην ομπρέλα του ελληνικού δημόσιου πανεπιστήμιου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός στο να διεθνοποιηθούν οι σπουδές στο ελληνικό πανεπιστήμιο και να δίνεται στους Έλληνες φοιτητές η δυνατότητα να σπουδάζουν και σε τμήματα εγνωσμένου κύρους, παραρτήματα του εξωτερικού».

«Μας προβληματίζει η πιθανή αντισυνταγματική νομοθέτηση και η ταχύτητα της συγκεκριμένης διαδικασίας»

«Αυτό το οποίο είναι ανησυχητικό είναι το ότι γιατί έτσι εσπευσμένα επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση να κάνει μια διαφορετική ερμηνεία και ανάγνωση του Συντάγματος σε ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει εδώ και δεκαετίες την επικαιρότητα αυτή δηλαδή η περίφημη αναθεώρηση του άρθρου 16 και τι κρύβεται πίσω από αυτό (…) Υπάρχει ο φόβος ότι εισάγονται από το παράθυρο όχι ιδρύματα μη κερδοσκοπικά αλλά ιδρύματα τα οποία θα είναι απόλυτα κερδοσκοπικά. Με άλλα λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να ιδρυθεί ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην χώρα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Άκουγα τον υπουργό σήμερα και προσωπικά δεν πείστηκα σε σχέση με τον τρόπο εξασφάλισης της λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων, το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσουν αλλά και ποιο θα είναι τελικά το κέρδος τους» υπογράμμισε στην συνέχεια της συνομιλίας τους ο κ. Παππάς.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε ναι, αφενός διότι είναι η συλλογική απόφαση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κατά δεύτερον, διότι έχω και εγώ προσωπικά αλλά και το κόμμα πολύ σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο που γίνεται αυτή η εισαγωγή, τον λόγο που γίνεται με αυτόν τον τρόπο και ποια είναι εκείνα τα εχέγγυα που δίνονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο» σημείωσε ο κ. Παππάς στο τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να πει ναι στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια τον Φλεβάρη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More