Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραντεβού στη Χίο των προσκόπων για την 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Περισσότεροι από 900 έφηβοι, ηλικίας 15-18 ετών, απ’ όλη την Ελλάδα, μέλη της Προσκοπικής οικογένειας πρόκειται να συναντηθούν στη Χίο στα πλαίσια της 38ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (ΠΑΠΕ). Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου οι πρόσκοποι θα βρεθούν στη Χίο, που γιορτάζει παράλληλα τα 110 χρόνια του Χιακού Προσκοπισμού.

Σε αυτή την Πανελλήνια Προσκοπική δράση πολιτιστικού περιεχομένου γίνεται προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το κύριο αντικείμενο της δράσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των εφήβων μέσα από την παρουσίαση ερευνών που έχουν πραγματοποιήσει για διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα.

Παράλληλα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί χορού, ταινιών μικρού μήκους, τηλεοπτικών σποτ, φωτογραφίας και σκίτσων, λογοτεχνίας, εφαρμογών αλλά και μουσικών συγκροτημάτων, πάντα από τα ίδια τα παιδιά.

Τις δράσεις παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής Εφορος Προσκόπων Χίου Αντώνης Ζαννίκος και ο αναπληρωτής έφορος κλάδου ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, υπεύθυνος για την 38η ΠΑΠΕ Πάρης Μακρής.

Στο πλαίσιο της Π.Α.Π.Ε. πραγματοποιείται επίσης το “prisma”, όπου ενδιαφέροντες άνθρωποι μοιράζονται με τους εφήβους ιστορίες, προσωπικές εμπειρίες και δοκιμασίες, που έχουν χαρακτηρίσει την πορεία τους και τους έχουν οδηγήσει στην αλλαγή.

Το προσωπικό τους ταξίδι και οι ιδέες τους αποτελούν τροφή για σκέψη και προκαλούν έναν παραγωγικό προβληματισμό.
Στη Χίο οι πρόσκοποι θα μείνουν σε 10 σχολεία της πόλης και με επίκεντρο το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου θα πραγματοποιήσουν τις δράσεις τους, προσκαλώντας όλους να «Ανιχνεύσουν» τον κόσμο.

Να σημειώσουμε ότι η «Π.Α.Π.Ε» πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, η οποία γίνεται γνωστή την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More