Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ριζικές αλλαγές στην Αγγλία: Κατάργηση επαναληπτικών στο Κύπελλο και αποφόρτιση των «ευρωπαίων» – Πρόταση Μπόλι για «All Star game»

Σύμφωνα με τους Times, έξι κορυφαίες προσωπικότητες από την Πρέμιερ Λιγκ, την FA και την EFL θα συναντηθούν προσωπικά για πρώτη φορά την Παρασκευή για να λύσουν μια σειρά από προτάσεις από κορυφαίους συλλόγους, που περιλαμβάνουν την κατάργηση των επαναλήψεων του Κυπέλλου Αγγλίας, τον περιορισμό της συμμετοχής των ομάδων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ώστε να συμμετέχουν μόνο με ομάδες νέων στο Carabao Cup (Λιγκ Καπ) και τη μετακίνηση του Community Shield από την κανονική του θέση ως το κουρτίνα της σεζόν.

Η Premier League έχει υποβάλει τις προτάσεις ως μέρος αυτού που ονομάζεται «A New Deal For Football», το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει τις πιο σημαντικές αλλαγές από την έναρξή της το 1992. Στόχος είναι να μειωθεί η συμφόρηση των αγώνων από το 2024 και μετά.

Είναι επίσης ως αντάλλαγμα για την Πρέμιερ Λιγκ να μοιράζεται περισσότερα από τα χρήματά της στις χαμηλότερες κατηγορίες, με την EFL να ζητά επιπλέον χρηματοδότηση 300 εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι κορυφαίες ομάδες έχουν συμφωνήσει μόνο σε κάτι περισσότερο από το ήμισυ αυτού του αριθμού.

Ο Ρίτσαρντ Μάστερς, ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, θα είναι επίσης παρών, όπως και οι αντίπαλοί του, ο Μαρκ Μπούλινγκχαμ της FA και ο Τρέβορ Μπιρτς της EFL.
Εάν τα τρία όργανα αποτύχουν να καταλήξουν σε συμφωνία, μια νόμιμη ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή που προτείνεται από την κυβέρνηση – η οποία αναμένεται να δημοσιεύσει μια «λευκή βίβλο» που περιγράφει τα σχέδιά της τις επόμενες εβδομάδες – θα είναι σε θέση να παρέμβει σε έναν οικονομικό διακανονισμό.

Η EFL θεωρείται ότι είναι ανοιχτή στην αλλαγή του Κυπέλλου Carabao, αν και μόνο για αυτό που θεωρούν αποδεκτό οικονομικό διακανονισμό.

Οι επιλογές στο τραπέζι είναι οι σύλλογοι που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις είτε να μην λάβουν μέρος καθόλου στην εγχώρια διοργάνωση κυπέλλου είτε σε ομάδες με παίκτες κάτω των 21 ετών. Όσον αφορά το Κύπελλο Αγγλίας, η Πρέμιερ Λιγκ επιθυμεί να καταργηθούν οι επαναληπτικοί αγώνες από την τρίτη και μετά, όταν οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας εντάσσονται στη διοργάνωση. Οι επαναλήψεις διεξάγονται αυτή τη στιγμή μέχρι τον τέταρτο γύρο. Το Community Shield βρίσκεται επίσης στο τραπέζι, με το χρονοδιάγραμμα του παραδοσιακού αγώνα αυλαίας μεταξύ των πρωταθλητών της Premier League και των νικητών του Κυπέλλου Αγγλίας να συζητείται.

Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι πιστεύουν ότι ο αγώνας, ο οποίος διεξάγεται συνήθως την Κυριακή πριν από το πρώτο Σαββατοκύριακο της Premier League, διαταράσσει την προετοιμασία τους πριν από τη σεζόν καθώς και τις προσοδοφόρες περιοδείες στο εξωτερικό.

Οι πιθανές εναλλακτικές περιλαμβάνουν το παιχνίδι είτε το πρώτο Σαββατοκύριακο είτε στη μέση της σεζόν, τη μετακίνησή του σε μια διεθνή αγορά όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή, όπως ελπίζει ένας σύλλογος, να γίνει ένα παιχνίδι «All Stars» που βλέπει τις ομάδες της Premier League να παρέχουν δύο παίκτες για να αντιμετωπίσουν αστέρια από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ο συνιδιοκτήτης της Chelsea, Todd Boehly, είχε προηγουμένως μιλήσει για την επιθυμία του να δει την Premier League να λανσάρει το δικό της παιχνίδι «North vs South All Stars» με παρόμοιο τρόπο με το NFL και το NBA.

Ο Μπόλι της Τσέλσι είπε στο συνέδριο SALT τον Σεπτέμβριο: «Ελπίζω η Premier League να πάρει λίγο μάθημα από τον αμερικανικό αθλητισμό και να αρχίσει πραγματικά να καταλαβαίνει: «Γιατί να μην κάνουμε ένα τουρνουά με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες; Γιατί δεν υπάρχει ένα παιχνίδι All-Star;».

«Θα μπορούσατε να κάνετε έναν αγώνα Βορρά εναντίον Νότου All-Star στην Πρέμιερ Λιγκ και να χρηματοδοτήσετε όλη την «πυραμίδα» του ποδοσφαίρου. Σε όλους αρέσει η ιδέα για περισσότερα έσοδα για τη Λίγκα».

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More