Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη:Τούρκοι και Κινέζοι επιχειρηματίες ανοίγουν καταστήματα στην αγορά της Κομοτηνή

Αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό ξένων επιχειρήσεων και μεγάλων πολυκαταστημάτων βρίσκονται οι ασχολούμενοι με το εμπόριο στην Κομοτηνή. Μεγάλες αλυσίδες τούρκικων καταστημάτων έχουν ανοίξει δικά τους υποκαταστήματα στην Κομοτηνή. Ενώ ενδιαφέρον επιδεικνύουν και οι Κινέζοι με προώθηση προϊόντων κάθε είδους μέσω επίσης του ανοίγματος και της λειτουργίας νέων καταστημάτων.

Από τη μια ο ανταγωνισμός με τα φθηνότερα κινέζικα και τουρκικά προϊόντα και από την άλλη το κόστος λειτουργίας και η μειωμένη κατανάλωση αφήνουν στα χείλη των δραστηριοποιούμενων, ιδιαίτερα στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης, μια γεύση στυφή.

«Είχαμε την αισιοδοξία- προσδοκία ότι αυτός ο χειμώνας θα ήταν καλύτερος. Περάσαμε capital control, πανδημία, είδαμε κλειστά τα μαγαζιά μας, ξέραμε από δύσκολα, αλλά, ωστόσο, βλέπουμε πώς οι δυσκολίες δεν έχουν περισσέψει», δήλωσε στο ertnews.gr το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Στέλλα Μάντσιου και σημείωσε ότι αρνητικό ρόλο στο δυσοίωνο κλίμα έχουν και τα ΜΜΕ. «Έχουν πανικοβάλει τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. Αρνητικά δε στάθηκε και σε εμπορικές κινήσεις, όπως η Black Friday, καθώς όπως είπε δεν βοηθούν όλους εξίσου, αλλά στρέφουν το κοινό σε καταστήματα που πωλούν συγκεκριμένα είδη.

Όσον αφορά στο προφίλ του καταναλωτικού τους κοινού; Σημείωσε ότι «στηρίζονται μόνο στους ντόπιους πελάτες». Πρόσθεσε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο βοηθά τις μεγάλες εταιρίες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και όχι τις μικρές επιχειρήσεις. Και σημείωσε προβληματισμένη από την μη στήριξη των επιχειρήσεών τους από το δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, όπως είπε, προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά. «Δεν στηρίζουν όσο πρέπει», ανάφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την προμήθεια των εμπορευμάτων τους υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, ότι γίνεται κανονικά με τις σχετικές αυξήσεις στις τιμές.

Τέλος, αναφερόμενη στο μέλλον του χώρου της σημείωσε ότι συνεχίζουν την ενασχόληση κάποιοι από αυτούς που ένα κατάστημα στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης αποτελεί οικογενειακή παράδοση. Οι περισσότεροι από τους νέους που «εισέρχονται» στο εμπόριο- στην αγορά επιλέγουν να ασχοληθούν με την εστίαση και την αναψυχή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More