Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Δρομολογείται η κάλυψη του κενού πυρασφάλειας στις σχολικές μονάδες

Δρομολογείται η κάλυψη του κενού πυρασφάλειας στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν χωρίς µελέτη και πιστοποιητικό.

Στα χέρια του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. Καραθεοδωρή ΑΕ είναι η πυρασφάλεια των Σχολικών Μονάδων της Ροδόπης. Όπως ανέφερε στο ertnews.gr ο πρόεδρος, Αθανάσιος Λάπατας, δρομολογείται η έκδοση πιστοποίησης για όλες τις Σχολικές Μονάδες μέσω της αξιοποίησης του προγράμματος «Φιλόδημος».

Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, τόσο για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας και τα Μειονοτικά Σχολεία θα εκπονηθεί μελέτη με την οποία θα αποτυπώνονται και θα ταυτοποιούνται οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Το δεύτερο μέρος του έργου θα ολοκληρωθεί από την πλευρά του δήμου με την υλοποίηση των μέτρων, την αγορά εξοπλισμού και την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων.

Η έκδοση μελετών πυρασφάλειας ξεκινά άμεσα. Στόχος όλες οι Σχολικές Μονάδες να έχουν τα δικά τους Πιστοποιητικά Πυροπροστασίας και Ενεργητικής Πυρασφάλειας, όπως και τα συστήματα και τα μέσα πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης. Την εκπόνηση μελετών θα ακολουθήσει άμεσα η υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, καθώς οι πόροι που απαιτούνται είναι ήδη εξασφαλισμένοι μέσα από το ίδιο πρόγραμμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More