Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Καντάδες και κανταδόροι μιας άλλης εποχής στους δρόμους της Κομοτηνής

Καντάδες μιας άλλης εποχής. Τραγούδια που αποτέλεσαν «γέφυρες» για να στηρίξουν φλερτ και να ξελογιάσουν νέες. Μιλώντας για τον έρωτα και την αγάπη θα «ξαναζωντανέψουν» και πάλι το συναίσθημα μιας εποχής που έφυγε ανεπιστρεπτί με μουσικές, νότες και στίχους που δεν ακούγονται πια.

Η ιδέα, όπως εξήγησε η κα Άντζελα Δράκου, υπεύθυνη χώρου αναψυχής, τονίζει στο www.ertnews.gr ότι η πορεία των χορωδιών θα ξεκινήσει από την οδό Βενιζέλου και θα καταλήξει στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Όπως στην πρώτη παρουσίαση τους στους δρόμους της πόλης υλοποιώντας μια ιδέα της Βιβής Χατζηγεωργίου το 2017. Έκτοτε , οι κανταδόροι συνάντησαν στο διάβα τους μόνο χαμόγελα κι αναμνήσεις. Νοσταλγία μιας άλλης εποχής. Μπορεί το 1920-1930 να ήταν μια δεκαετία αναβρασμού και δυσκολιών για την ταραγμένη εποχή που άφησε το «αποτύπωμά» της στην περιοχή, ωστόσο, είχε και τις μουσικές στιγμές της.

Με τους κιθαριστές και με τις μαθήτριες του μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής ντυμένες με ρούχα μιας άλλης εποχής και κρατώντας ομπρελίνα στα χέρια , θα πάρουν τους δρόμους. «Στην πορεία της ζωής μας θέλουμε να συμβιώνουμε δίνοντας χρώμα, στο χρώμα της πόλης» ανέφερε η κα Δράκου και σημείωσε ότι τα φλερτ εκείνης της εποχής παρουσίαζαν μια αγνότητα ξεχωριστή δίνοντας ραντεβού στις 17 Μαΐου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More