Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι μιλούν για την προσπάθεια τους να βρουν εργασία

Τη δυσκολία τους να βρουν δουλειά και να εργαστούν καταθέτουν μιλώντας στο www.ertnews.gr νέοι και νέες της Ροδόπης. «Χρειάζεται πολύ «κυνήγι»» υποστηρίζουν και σημειώνουν ότι: “Το πρώτο τους εμπόδιο είναι πάντα το αίτημα της προϋπηρεσίας”.

«Για να έχεις προϋπηρεσία πρέπει πρώτα να εργασθείς» δήλωσαν και στάθηκαν αυτοί που ήδη εργάζονται στον «βασικό μισθό που απουσιάζει», στις «αποδοχές που ποτέ δεν φτάνουν παρά μόνο «για να ζήσεις» όπως λένε. Στη «μαύρη εργασία» αρκετά συχνά προαπαιτούμενο για να εργαστούν.

Μιλούν με προβληματισμό για την συνδικαλιστική υποστήριξη «που δεν έχουν», όπως σημειώνουν και όλα αυτά «έχοντας μικρή εμπειρία από τους εργασιακούς χώρους». Αν και σε αυτό το σημείο σπεύδουν να σημειώσουν ότι “από το 2009 , μέσω των γονέων τους «ζούνε» όλες αυτές τις καταστάσεις».

Παρατηρούν δε ότι δεν υπάρχει ευρύ πεδίο για «δημιουργικά επαγγέλματα» και σημειώνουν ως εργαζόμενοι λίγων χρόνων, «με μικρή εμπειρία» ότι: η πτώση της αγοραστικής δύναμης έχει πάντα συνέπειες και στους ίδιους τους εργαζόμενους ” γι αυτό σπεύδουν να προσθέσουν: «Η όποια κατανάλωση από την πλευρά τους να σημειωθεί και να στηρίξει την τοπική αγορά ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More