Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη – Ξάνθη: Πολύτιμο σχολικό υλικό στα παλιά κλειστά δημοτικά σχολεία που ανοίγουν μόνο για τη διενέργεια των εκλογών

Δημοτικά σχολεία που έσφυζαν από ζωή πριν μερικά χρόνια. Φιλοξενούσαν μαθητές και μαθήτριες, δασκάλους και δασκάλες. Διδασκαλία μαθημάτων, παραδόσεις, αλλά και παιχνίδι στις αυλές.

Ώρες γνώσης, αλλά και παιχνιδιού. Σήμερα φιλοξενούν την εκλογική διαδικασία των Αυτό-διοικητικών και Περιφερειακών Εκλογών. Πριν 3,5 μήνες τη διενέργεια των Εθνικών Εκλογών. Μαρτυρία άλλης εποχής το εκπαιδευτικό υλικό, οι κατεστραμμένοι πίνακες, οι χάρτες που συνόδευαν το μάθημα της γεωγραφίας.

Η εικόνα του Χριστού πάνω από τον πίνακα μαρτυρά τα χρόνια που κύλησαν. Και στο κάτω μέρος ο χάρτης, μόνιμη υπενθύμιση του μαθήματος που δεν είχε προτζέκτορες, video και άλλο οπτικό υλικό. Παλιά βιβλία, αλλά και χρήσιμος εξοπλισμός μιας άλλης εποχής για τη διδασκαλία των μαθηματικών.

Ακόμη και σημαίες που κρατούσαν στα χέρια τους περήφανα οι σημαιοφόροι του χθες . Ξεχασμένα από τους πολλούς, λησμονημένα από τις αρχές, ίσως, αφημένα σίγουρα στη φθορά του χρόνου.

«Είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής η ανακαίνιση και η αποκατάσταση αυτών των χώρων» δήλωσε έμπειρος αυτό-διοικητικός μιλώντας στον οικισμό του Γλυκονερίου για τους χώρους αυτούς που μαζί με τον εξοπλισμό έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Ίδια η εικόνα και στο μειονοτικό σχολείο Σάλπης.

Πολύτιμο σχολικό υλικό ,λόγω των φθορών που υπέστη η οροφή της στέγης του Σχολείου του Πόρτο Λάγος, αφημένο στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρτο Λάγος.

Αναγκαιότητα η φροντίδα του, ομοίως και η συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Ακόμη και όταν φιλοξενούν άλλες λειτουργίες, ακόμη και τότε ο σεβασμός στην ιστορία που κουβαλούν δεν θα πρέπει να απουσιάζει.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More