Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Οι μεγάλης ηλικίας ψηφοφόροι δείχνουν το δρόμο προς την κάλπη

Με μπαστουνάκι ή όχι. Με τη βοήθεια των νεαρότερων σε ηλικία μελών της οικογένειας τους ή μόνοι οι μεγάλης ηλικίας ψηφοφόροι έδειξαν πρωί- πρωί το δρόμο προς την κάλπη. Πριν την προσέλευσή τους στην εκκλησία ή αμέσως μετά κάνουν για μια κόμη φορά το δημοκρατικό τους καθήκον.

Ο λόγος για τους μεγάλους σε ηλικία εκλογείς της περιοχής της Ροδόπης. Για μια κόμη φορά κρατώντας την ταυτότητα στο χέρι έδειξαν το δρόμο και στους νεαρότερους. «Υποχρέωση», «χαρά», αλλά και «μήνυμα» δικό τους ταυτόχρονα.

Ο Παναγιώτης Χοχλιός στα 92 του χρόνια και ο επίσης συνταξιούχος Χασάν Μουσταφά στον οικισμό της Σάλπης, η 77χρονη Καλλιόπη Μητραφούδη και ο 80χρονος Ιωάννης Τσιμπιρούδης, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στέλνοντας μήνυμα συμμετοχής, δείχνοντας διάθεση άλλοτε κριτικής στο πολιτικό σύστημα και άλλοτε ήρεμης προτροπής με την παρουσία τους προς τους νέους και τις νέες να κάνουν το ίδιο.

«Για την ψήφο» δήλωσε ο κος Ιωάννης Τσιμπηρούδης προσδοκώντας ακόμη καλύτερες μέρες στέλνοντας αυστηρότερο η μήνυμα προς τους αιρετούς. «Ικανοποιημένη» από την συμμετοχή της δήλωσε και η κα Καλλιόπη Μηταφούδη, από την Μεσσούνη Ροδόπης, που στα 77 της χρόνια ήταν πρωί- πρωί στο Εκλογικό Τμήμα του χωριού της. Μπορεί τα γόνατα και τα πόδια να μην τους βαστούν πια και τα προβλήματα υγείας να μην λείπουν, ωστόσο, εκείνοι δήλωσαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι παραμένουν ενεργοί πολίτες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More