Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Ταμιευτήρες ζητούν οι παραγωγοί της Κρωβύλης

Με τρεις λέξεις στην Κρωβύλη περιγράφουν το ζήτημα που τους απασχολεί: «Νερό, νερό, νερό». Η ζημιά από την ξηρασία φέτος ήταν μεγάλη και η απόδοση των χωραφιών μειωμένη. Έτσι οι αγρότες της περιοχής επαναφέρουν έντονα, μέσω του www.ertnews.gr , το αίτημα της δημιουργίας και λειτουργίας νέων ταμιευτήρων.

Η αξιοποίηση του «Ξηρορέματος» θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης στους αγρότες της Στρύμης, της Διώνης και της Κρωβύλης υποστηρίζουν και προσθέτουν ότι στην περιοχή μπορούν να καλλιεργήσουν τα πάντα, αρκεί να υπάρχει νερό.

Την φετινή καλλιεργητική χρονιά παρήγαγαν βαμβάκια, τριφύλλι, καπνά και κάποιοι δένδρο-καλλιεργητές φρούτα. «Με το πετρέλαιο δύο ευρώ και το ρεύμα στα ύψη, με τα αγρο-εφόδια να πωλούνται σε τιμές διπλάσιες κι τριπλάσιες από πέρσι, λίγα μπορούμε να κάνουμε» τονίζουν μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους.

‘Έτσι, έφτασαν και οι μικροκαλλιεργητές της περιοχής να ζητούν και μια δεύτερη εργασία γιατί όπως λένε «με μια δουλειά δεν γίνεται» ακόμη κι όταν οι ίδιοι προωθούν μέρος της παραγωγής τους στους καταναλωτές. «Ευτυχώς υπάρχει κατανάλωση, ο κόσμος μας εμπιστεύεται» τονίζουν διακρίνοντας, όμως, οικονομική στενότητα σε πολλούς από τους παλιούς τους πελάτες.

Κοντά στο αίτημα των ταμιευτήρων προσθέτουν και την αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας ομάδων παραγωγών. «Είμαστε τελείως ανοργάνωτοι» λένε κάνοντας την αυτοκριτική τους και προσθέτουν «το έλλειμμα αυτό το πληρώνουμε καθημερινά».
Φώτο: αρχείο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More