Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Τα «δυσεύρετα» μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Μία Κάλπη, δύο ψηφοδέλτια συν η επιλογή του λευκού και δύο παραβάν. Σχεδόν σε κάθε Εκλογικό Τμήμα, όμως και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κάτι έλειπε: Τα ορισθέντα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.

Όπου ήταν παρόντα έκαναν τη διαφορά στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. «Είναι υποχρέωση μας » δήλωσε νωρίς το πρωί ο πρώτος που συναντήσαμε ο Ιδιωτικός Υπάλληλος Δημήτρης Σλαύτκος, τριάντα ετών ιδιωτικός υπάλληλος μιλώντας στην ΕΡΤ και στο www.ertnews.gr. σχεδόν στην πλειοψηφία των Εκλογικών Τμημάτων ήταν απόντα, χωρίς να λείπουν όμως και οι εξαιρέσεις με τα ωραία μηνύματα, όπως αυτό των Δικαστικών Αντιπροσώπων: «Αρκετά σημαντική η παρουσία τους, συμβάλουν στο αδιάβλητο.»

Ίδια η άποψη του Χουσεϊν Χασιάν, ετών 46 γεωπόνος, το μοναδικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής στο Εκλογικό Τμήμα που τον συναντήσαμε: «Υποχρέωση του κάθε πολίτη είναι να παίρνει μέρος σε ένα σύστημα όταν το ζητά η πολιτεία» δήλωσε.

Μοιράστηκαν τη δουλειά τα δύο μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που προσήλθαν στο 222 ΕΤ, η Στέλλα Μοσχοπούλου και η Μαρία Χριστιανάκη. «Είναι υποχρέωση μας να βοηθάμε το κοινό καλό . Μακάρι να ήταν περισσότερη η συμμετοχή» δήλωσε η κα Μοσχοπούλου.Στα 54 της χρόνια η κα Ντίνα Κασέρη ασχολούμενη με τα οικιακά ανταποκρίθηκε στον ορισμό της. «Κούραση» παραδέχτηκε και έσπευσε να σημειώσει «συμμετέχω και παίρνω μέρος, ελπίζω όπως όλοι οι άλλοι-ες» δήλωσε.

Έκπληξη με τρία μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής παρόντα στο 132ο Ε.Τ. «Είμαστε ευγνώμονες προς τους ανθρώπους αυτούς που διασφαλίζουν το αδιάβλητο του καθαρού εκλογικού αποτελέσματος» δήλωσε ο Γεώργιος Λεοντίδης 53 ετών, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής σημειώνοντας ότι συμμετείχε για «να βοηθήσω τη Δημοκρατία».

Παρά τη γρήγορη ροή, τη μεγάλη αποχή- προσέλευση και τη σύντομη –αναμένεται- ολοκλήρωση της καταμέτρησης ο Σωτήρης Δερμετζόγλου, 52 ετών – Ιδιωτικός Υπάλληλος- ήταν από τους λίγους που άσκησε τα καθήκοντα του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής με την ίδια προθυμία, αλλά και σοφία « Δεν ήρθε πολύ κόσμος και αυτό είναι κακό» είπε και πρόσθεσε «ήταν καθήκον η συμμετοχή μου με όρισαν και ήρθα».Μέρα Δημοκρατίας η σημερινή. Οι εκλογές πάντα δίνουν τα δικά τους μαθήματα, μαζί και οι εθελοντές – μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών που προσήλθαν, στάθηκαν, εξυπηρέτησαν και αυτή την ώρα βοηθούν στην καταμέτρηση των ψήφων στηρίζοντας και από την πλευρά τους το αδιάβλητο της διαδικασίας.Μαρία Νικολάου.-

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More