Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αρριανών

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αρριανών του 2023 είναι ύψους 10.535.964 ευρώ και περιλαμβάνει:

– 56 συνολικά έργα, δράσεις και πράξεις
– 10 διαφορετικές πηγές εξασφαλισμένης χρηματοδότησης

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 είναι κατά 4.657.000 € μεγαλύτερο από το προηγούμενο έτος και αποτελεί το 56% του συνόλου του προϋπολογισμού του Δήμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση και σημειώνεται ότι: «δείχνει τον σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα του Δήμου Αρριανών για τα επόμενα χρόνια».

Μια από τις δράσεις που ξεχώρισε τη χρονιά που έφυγε ήταν το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) που υλοποίησε ο δήμος με στόχο τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του.
Στόχος να παρέχονται οι απαραίτητες υποδομές για την ενθάρρυνση αγοράς περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων.
Σύμφωνα με το σχέδιο η αύξηση της χρήσης Η/Ο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων., που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλά
Ο Δήμος Αρριανών υπέβαλε πρόταση η οποία εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More