Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Γυναίκες στρατολογούνται ως σκοπεύτριες και χειρίστριες Drones

Η διαδικτυακή πύλη Important Stories η οποία ισχυρίζεται ότι είναι μία από τις λίγες πηγές ανεξάρτητης ερευνητικής δημοσιογραφίας στη Ρωσία, ανέφερε τη Δευτέρα ότι γυναίκες  σκοπευτές και γυναίκες χειριστές drone έχουν  αρχίσει να στρατολογούνται για μια μονάδα μισθοφόρων υπό τη διοίκηση του υπουργείου Ρωσικής Άμυνας.

Το άρθρο, έχει τίτλο «Δεν είναι φτιαγμένα μόνο για μπορς και παιδιά»:

« Ρωσίδες έχουν αρχίσει να στρατολογούνται για στρατιωτικές ειδικότητες μάχης, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο»,  αναφέρει και υποστηρίζει ότι οι γυναίκες εκπαιδεύονται σε ειδική ομάδα ελεύθερων σκοπευτών, καθώς και για χειρίστριες drone.

Μέχρι τώρα, οι γυναίκες στον ρωσικό στρατό ασχολούνταν μόνο με ιατρικές δομές και στην κουζίνα.

Στις γυναίκες στρατεύσιμες  προσφέρεται συμβόλαιο έξι μηνών, με μηνιαίο μισθό περίπου 220.000 ρούβλια (2.330 δολάρια). Εάν τραυματιστούν, τους δίνεται μπόνους από 1 εκατομμύριο έως 3 εκατομμύρια ρούβλια και σε περίπτωση θανάτου, καταβάλλονται περίπου 5 εκατομμύρια ρούβλια στους απογόνους.

Οι αγγελίες πρόσληψης δημοσιεύονται στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte. Τις από τις στρατολόγους είπε στο Important Stories ότι αναζητούν γυναίκες που έχουν ήδη εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων. Οι αρχάριες  θα εκπαιδευτούν μέσα σε ένα μήνα στη χρήση των όπλων.

Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο εναντίον τις γειτονικής Ουκρανίας για πάνω από 20 μήνες. Ο αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, μεταξύ 240.000 και 290.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της.

Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει μεταξύ 150.000 και 190.000 ανθρώπους που πέθαναν ή έγιναν ανίκανοι να πολεμήσουν.

Το βρετανικό υπουργείο διευκρινίζει ότι αυτές οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν μαχητές της ομάδας μισθοφόρων Wagner ή πρώην κρατούμενους που στάλθηκαν στο μέτωπο.

Επίσημα, εδώ και μήνες δεν υπάρχουν στοιχεία που να προώθησε η Μόσχα.

Λόγω των απροσδόκητα υψηλών απωλειών στις τάξεις του στρατού, αυτό το φθινόπωρο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την κινητοποίηση 300.000 εφέδρων.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, εν όψει των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024, το Κρεμλίνο θέλει να αποφύγει νέα κινητοποίηση μέχρι τότε και για τον λόγο αυτό στρατολογεί περισσότερους εθελοντές.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More