Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Καταρρίφθηκε ουκρανικός πύραυλος – 15 τραυματίες από θραύσματα

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε ουκρανικό πύραυλο τα θραύσματα του οποίου έπεσαν στην πόλη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να τραυματιστούν και κτίρια να υποστούν ζημιές, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε την αναχαίτιση και δεύτερου ουκρανικού πυραύλου στα νοτιοδυτικά σύνορά της με την Ουκρανία, κοντά στην πόλη Αζόφ, στην περιφέρεια του Ροστόφ».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι αυτή τη φορά τα συντρίμμια έπεσαν σε μη κατοικημένη περιοχή.

«Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον οικιστικών υποδομών στο Ταγκανρόγκ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram, προσθέτοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τον πύραυλο, τα θραύσματα του οποίου «έπεσαν στην πόλη».

«Ένας πύραυλος πιθανότατα εξερράγη στο κέντρο του Ταγκανρόγκ», δήλωσε στο Telegram ο Βασίλι Γκόλουμπεφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ, όπου βρίσκεται αυτή η πόλη των 250.000 κατοίκων.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα κτίριο να έχει μετατραπεί σε χαλάσματα.

Το Ταγκανρόγκ βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, στον δρόμο που οδηγεί στη Μαριούπολη, την ουκρανική πόλη που τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων μετά την πολιορκία της το 2022.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και drone στην περιφέρεια της Μόσχας.

Tην ίδια ώρα το Κίεβο, ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκαν 36 ρωσικοί πύραυλοι τις τελευταίες 24 ώρες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More