Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Νυν και πρώην αξιωματικός των ειδικών υπηρεσιών εκτιμούν σε πάνω από 90.000 τις «ανεπανόρθωτες απώλειες»

Οι ανεπανόρθωτες απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία είναι πάνω από 90 χιλιάδες άτομα, γράφει το ανεξάρτητο ρωσικό έντυπο Important Stories.

Επικαλείται πληροφορίες από έναν πρώην αξιωματικό των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών και έναν νυν αξιωματικό της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).

Οι «ανεπανόρθωτες απώλειες» περιλαμβάνουν στρατιώτες που σκοτώθηκαν, αγνοούνται, πεθαίνουν από τραύματα στα νοσοκομεία και τραυματίες στρατιώτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στη στρατιωτική θητεία.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση των αρχών στο Κίεβο, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περισσότερους από 63.000 στρατιώτες. Το Υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο λέει ότι πρόκειται για «απομακρυνθέν προσωπικό», χωρίς να διευκρινίζει τι περιλαμβάνει αυτή η κατηγορία.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace, δήλωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι «περισσότεροι από 25.000 Ρώσοι στρατιώτες εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα».

«Αν συμπεριλάβετε τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αιχμαλωτισμένους ή τους δεκάδες χιλιάδες λιποτάκτες, μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότεροι από 80.000 νεκροί ή τραυματίες», είπε ο Wallace, σύμφωνα με το CNN.

Ο Serghei Shoigu, ισχυρίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου ότι μόνο 5.937 στρατιώτες πέθαναν στην Ουκρανία. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε, που επικαλείται η Kommersant, ότι «πάνω από το 90% των τραυματιών έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία».

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More