Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία -Υπηρεσία Πληροφοριών: Υπάρχουν αποδείξεις κατά της Δύσης για δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

Ο επικεφαλής επί εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν, μίλησε για αποδείξεις σχετικά με τον ρόλο της Δύσης στις υποθαλάσσιες εκρήξεις που προκάλεσαν διαρροές στους αγωγούς Nord Stream, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι παρατηρήσεις του Ναρίσκιν είναι η πιο άμεση κατηγορία κατά της Δύσης από ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε ότι το «πρωτοφανές σαμποτάζ» κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream ήταν πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά την αιτία του διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που ανήκουν στη ρωσική Gazprom, ενώ το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για αποφασιστική απάντηση, ενώ διεξάγονται έρευνες στα ύδατα που αποτελούν τις ΑΟΖ της Δανίας και της Σουηδίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σουηδίας  προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες διαρροές από εκρήξεις δεν θα μπορούσαν να προκληθούν χωρίς την εμπλοκή «κρατικού παράγοντα».

Η Stream AG, χειριστής του αγωγού Nord Stream 1 ανακοίνωσε στο μεταξύ, ότι  η διαρροή αερίου θα σταματήσει μέχρι τη Δευτέρα.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More