Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσικές αρχές κατοχής προς αμάχους: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Χερσώνα»

Τους αμάχους να εγκαταλείψουν άμεσα την Χερσώνα, εξαιτίας της κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης, κάλεσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές κατοχής στην ουκρανική πόλη.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Ντνίπρο, έπειτα από πληροφορίες για μία επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης, ενώ το σημερινό μήνυμα διαδόθηκε κατεπειγόντως.

«Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο».

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Ρωσική επίθεση σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές

Στο μεταξύ, μαζικές είναι από το πρωί του Σαββάτου οι ρωσικές επιθέσεις και σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανια.

Οι μισές βρήκαν στόχο, ενώ οι άλλες μισές εξουδετερώθηκαν, μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Ευτυχία Πενταράκη.

Πολλές πόλεις της πολύπαθης Ουκρανίας, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ συνεχίζονται και οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, ούτως ώστε να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών επιθετικών ενεργειών, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη νότια περιοχή της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι ρωσικές δυνάμεις πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε.

Κάθε μέσο για να προωθήσουν τη διπλωματία με τη Ρωσία εάν δουν κάποια ευκαιρία, αν και  αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες, θα εξετάσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα την Παρασκευή είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More