Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου “Κλεόβουλος” του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Ρόδο, με πόρους του ΕΣΠΑ,  ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η  Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων», του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο», και περιλαμβάνει:

Α. Μελέτη επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, η οποία περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη λήψη των αδειοδοτήσεων καθώς και τα τεύχη και τα σχέδια για τη δημοπράτηση του έργου.

Β. Έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Κλεόβουλος του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο»: Με βάση το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, οι επεμβάσεις που προτείνεται να γίνουν, προκειμένου το κτίριο να καταταγεί από την κατηγορία Δ στην Β, είναι:

· Αντικατάσταση των υφιστάμενων ξύλινων κουφωμάτων με νέα ξύλινα κουφώματα του αυτού σχεδίου με χαμηλότερο συντελεστή θερμοπερατότητας (U-Value).

· Εγκατάσταση θερμομόνωσης στο δώμα του κτιρίου.

· Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων συμβατικής τεχνολογίας με φωτιστικά σώματα τύπου LED.

Γ. Υπηρεσίες ενεργειακής επιθεώρησης. Μετά το πέρας του έργου, θα διενεργηθεί ενεργειακή επιθεώρηση, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι το κτίριο κατατάσσεται στην κατηγορία Β.

Δικαιούχος του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More