Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες των Τεμπών

Έκτακτη αιμοδοσία διοργανώνουν αύριο Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλήλων  Δωδεκανήσου, η ΔΕΥΑΡ, το Σωματείο Εργαζομένων EUROMEDICA, οι AHEPA Ρόδου, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, η Λέσχη Φίλων Ιστορικών Οχημάτων Ρόδου, ο Κολοσσός H Ηotels, και ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι φορείς σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου, απευθύνονται σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει για να προσφέρει αίμα την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, ώρες 8:30 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. και από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 10 του μηνός, τις ίδιες πάντα ώρες.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Αυξημένη ήταν και σήμερα η κίνηση στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου, με πολίτες να προσέρχονται αυθόρμητα για να αιμοδοτήσουν για τους τραυματίες των Τεμπών.

Σύμφωνα με το στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού της Ρόδου Πίτσα Χατζή «Περισσότερες από 60 φιάλες αίμα έχουν δώσει από τις 10 :00πμ έως τις 14:00 το μεσημέρι , φοιτητές που σπουδάζουν στην περιοχή μας αλλά και στρατιώτες για τους τραυματίες του φοβερού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τα παιδιά προσέρχονται αυθόρμητα στο ΓΝΡ ιδιαίτερα συγκινημένα και σοκαρισμένα από το τραγικό αυτό γεγονός που έπληξε την χώρα για να βοηθήσουν δίνοντας αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More