Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της  Ενσωμάτωσης – Μαθητές με μαύρα περιβραχιόνια τίμησαν τους νεκρούς των Τεμπών

Με λαμπρότητα γιόρτασε σήμερα η Ρόδος την 75η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις είχαν αναβληθεί λόγω πένθους για πέντε ημέρες.

Νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, τελέστηκε δοξολογία, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλου και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και η παρέλαση έκλεισε με παρέλαση του στρατού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι μαθητές και μαθήτριες από  σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τίμησαν τους νεκρούς των Τεμπών φορώντας άλλοι μαύρο περιβραχιόνιο και άλλοι μαύρες κορδέλες στο πέτο. Ο κόσμος που παρακολουθούσε, μόλις το αντιλήφθηκε τους χειροκρότησε με θέρμη.

Μετά το πέρας της παρέλασης η  ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» , προχώρησε σε μια εντυπωσιακή επίδειξη με ένα μονοθέσιο αεροσκάφος, τύπου F-16 BLOCK 52+.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παππάς που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων σε δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων: « 75χρονια από την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Τιμάμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας. Ζούμε μέρες δύσκολες, ενωμένοι με αγάπη και σεβασμό θα τις αντιμετωπίσουμε».

Ο Δημήτρης Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δήλωσε: «Είναι ημέρα τιμής και δόξας για τους Δωδεκανήσιους που αγωνίστηκαν για να είναι σήμερα ελεύθερα τα νησιά μας. Είναι και ημέρα στοχασμού, οφείλουμε να συνεχίσουμε τους αγώνες των προγόνων μας στις δικές μας συνθήκες. Η Νεολαία μας δείξουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης θυμήθηκε την έκαναν οι Ροδίτες πριν από 75 χρόνια: « Έτρεχαν στα μνήματα για να πουν στους δικούς τους ανθρώπους ότι οι αγώνες τους δεν πήγαν άδικα, τα Δωδεκάνησα, είναι ελεύθερα! Οφείλουμε να τους θυμόμαστε πάντοτε».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More