Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος – Σωματείο Ξεναγών: Εικόνες ντροπής στη Φιλέρημο – Πρόβλημα ασφάλειας στην ακρόπολη της Λίνδου

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η κατάσταση στις τουαλέτες ενός από τους πιο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου, τον οποίο ήδη επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τις τουαλέτες στον λόφο της Φιλερήμου, οι οποίες βρίσκονται στην  κατάσταση που δείχνει η φωτογραφία της αντιπροέδρου του σωματείου ξεναγών Ρόδου Κατερίνας Γκόγκου.

Όπως έχει επανειλημμένα καταγγείλει το σωματείο, πέρσι στη μέση του καλοκαιριού, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, κατεδάφισε τις τουαλέτες που υπήρχαν, υποστηρίζοντας πως σε δύο μήνες θα έχουν κατασκευαστεί καινούργιες. Έκτοτε, όποιος θέλει να επισκεφθεί τουαλέτα, πρέπει να πληρώσει εισιτήριο, να ανέβει στον χώρο της Μονής (όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ) και να αντικρύσει την συγκεκριμένη εικόνα.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να απολογούμαστε εμείς στους τουρίστες» δήλωσε η κ. Γκόγκου στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων.

Τεράστιο πρόβλημα, όπως επίσης έχει επανειλημμένα καταγγείλει το σωματείο, υπάρχει με την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στην Ακρόπολη της Λίνδου. Οι ξεναγοί έχουν απευθυνθεί εγγράφως στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ζητώντας τη λήψη μέτρων, όμως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More