Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κρεμαστινού, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εγιναν σήμερα το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου καθηγητή καρδιολογίας, πρωην υπουργό Υγείας επί ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού.

Η προτομή είναι μια προσφορά από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα» και είναι τοποθετημένη στο Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο υπουργός Κλιματικής αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης,  ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο διοικητής της Β ΔΥΠΕ Χρήστος Ροιλός, ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Τσαντής, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς, Μίκα Ιατρίδη, Κατερίνα Εμμανουήλ, Αντώνης Γιαννικούρης, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Γαβαλά καθώς και αρκετοί γιατροί και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Μαρίνα» Αναστασία Σταυριανού αναφέρθηκε στην απόφαση να τιμηθεί ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός για την καθοριστική συμβολή του στο ΕΣΥ, όπως και στο γεγονός ότι το νοσοκομείο Ρόδου επί υπουργίας του κτίστηκε, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και του ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου της  αποφάσισε να τον ανακηρύξει επίτιμο μέλος του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον προσφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού. Μάλιστα θυμήθηκε ένα περιστατικό με τον ίδιο να τον φροντίζει ιατρικά ο καθηγητής. Έκανε και μια σύντομη αναφορά στην εξαγγελία για δημιουργία του ακτινοθεραπευτικό τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου, διακαής πόθος του Κρεμαστινού.

Η σύζυγος του καθηγητή Τζένη Κρεμαστινού παρακολούθησε συγκινημένη την τελετή και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία του στα αποκαλυπτήρια της προτομής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More