Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Την κατάργηση του Εφετείου Δωδ/σου προτείνει ομάδα εργασίας του υπ. Δικαιοσύνης

Την κατάργηση του Εφετείου Δωδ/σου, με έδρα τη Ρόδο,  δια της συγχωνεύσεως του με το Εφετείο Αιγαίου που βρίσκεται στη Σύρο, με το σκεπτικό ότι ανήκουν στην ίδια Περιφέρεια, προτείνει στο πόρισμα της, ομάδα εργασίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που επεξεργάζεται τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας.

Με την πρόταση για κατάργηση – συγχώνευση 5 Εφετείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν αντιδράσει, τόσο τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστικών, όσο και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, ενώ είναι φυσικά, ένα από τα σημεία αιχμής της αποχής στην οποία έχει  κατέλθει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου.

«Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο, η έδρα του Εφετείου Δωδ/σου να φύγει εκτός Ρόδου» δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος Άκης Δημητριάδης, για να προσθέσει πως αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Δικηγορικός Σύλλογος κρατά ιδιαιτέρως σκληρή στάση στο θέμα της αποχής.

«Υπάρχει το θέμα της νησιωτικότητας, που πρέπει να ληφθεί υπ όψιν. Εμείς δεν μπορούμε να παίρνουμε τα αυτοκίνητα μας για να πηγαίνουμε στη Σύρο, κάθε φορά που θα έχουμε δίκη στο Εφετείο. Επιπλέον μελετάται να τροποποιηθεί ο Ποινικός Κώδικας ώστε να μην επιτρέπονται περισσότερες από μία αναβολή σε κάθε δίκη. Μπορείτε να φανταστείτε τι προβλήματα θα δημιουργούνται, κάθε φορά που θα πρέπει να απουσιάζουμε για μέρες προκειμένου να πάμε και να γυρίσουμε από τη Σύρο».

Επιπλέον ο γνωστός ποινικολόγος, έθεσε το θέμα της πληθυσμιακής υπεροχής της Ρόδου έναντι της Σύρου και τόνισε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η διατήρηση του Εφετείου Δωδ/σου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More