Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρώσος διοικητής Σουροβίκιν: Η στρατηγική μας δεν είναι να προχωρήσουμε γρήγορα, αλλά σταδιακά και μεθοδικά

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν, παραδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ότι η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία είναι «τεταμένη», ειδικά γύρω από την κατεχόμενη νότια πόλη Χερσώνα.

Γενικά, η κατάσταση στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μπορεί να χαρακτηριστεί ως τεταμένη, είπε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Russia 24.

Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές του να επιτεθεί στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, είπε ο Σουροβίκιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αφορά πρωτίστως τις περιοχές των Κουπιάνσκ, Λήμαν και Νικολάεφ – Κρίβι Ριχ.

Είπε ότι η ρωσική ομάδα στην Ουκρανία δεν προσπαθεί να προχωρήσει με μεγάλους ρυθμούς, αλλά να «συνθλίψει» μεθοδικά τον εχθρό, μετέδωσε το TASS.

«Η στρατηγική μας είναι διαφορετική». Ο Γενικός Διοικητής έχει ήδη μιλήσει για αυτό. «Δεν στοχεύουμε σε υψηλό ρυθμό προέλασης, φυλάμε τον κάθε μας στρατιώτη και μεθοδικά «συνθλίβουμε» τον εχθρό που προελαύνει, είπε.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν ισχυρίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν απώλειες  καθημερινά 600 με 1.000 νεκρούς και τραυματίες.

 

 

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More