Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Γερμανοί μαθητές γνωρίζουν την ελληνική φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας . Κατά το διάστημα 7-13 Απριλίου, 14 μαθητές και δύο συνοδοί καθηγητές από τη Γερμανία, επισκέπτονται το νησί και φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο του 2024, παιδιά του ΓΕΛ θα μεταβούν στη Γερμανία και θα φιλοξενηθούν από τους ίδιους μαθητές που επισκέπτονται τώρα το νησί.

Η αποστολή έφτασε στη Σάμο την Κυριακή 7 Απριλίου και στη σύντομη τελετή υποδοχής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους.

Τα παιδιά δηλώνουν ενθουσιασμένα και, όπως είπαν, αυτό που άρεσαν περισσότερο στο πρόγραμμα ήταν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών αλλά και η επίσκεψη σε ορεινά χωριά.

Μέχρι και αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν φορείς, ομάδες αλλά και τοπία ειδικού ενδιαφέροντος στο νησί, ενώ θα συμμετέχουν και σε πολλές δράσεις.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας και των δράσεων έχει ως κεντρικό άξονα τον περιβάλλον, με επισκέψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Σαμίων, στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», την επιχείρηση «Κληρονόμου», όπου θα ενημερωθούν για τα βότανα του τόπου, τον κεραμίστα Τίμο Χατζηλαγό, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου κ.ά.

Επίσης οι μαθητές συμμετέχουν σε δράσεις που διοργανώνονται από πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του νησιού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καπετάν Λαχανάς» τους φέρνει σε επαφή με τη μουσική και τους χορούς του τόπου, το ΔΙΕΚ Σάμου τους μυεί στα μυστικά της τοπικής γαστρονομίας, ενώ συμμετέχουν και σε καθαρισμό παραλίας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης «Let`s Do It Greece 2024”.

Οι Γερμανοί μαθητές θα αναχωρήσουν από το νησί το Σάββατο 13 Απριλίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More