Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Διαμαρτυρία για τη δημόσια υγεία

Mε την συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συλλόγων, φορέων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για την υγεία στην Σάμο.

Στην Πλατεία Πυθαγόρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους χιλιάδες των νησιωτών, που συμμετείχαν στην Παναιγιακή κινητοποίηση.

Να σημειώσουμε, ότι η πρωτοβουλία ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, που κάλεσε όλα τα εργατικά σωματεία των νησιών του Αιγαίου αρχικά σε διαδικτυακή σύσκεψη, όπου κατατέθηκαν τα προβλήματα και αποφασίστηκε η κινητοποίηση στα νησιά στις 2 Νοεμβρίου και στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου.

«Αυτοί μιλούν για κέρδη και ζημιές, ενώ εμείς για ανθρώπινες ζωές» βροντοφώναζαν οι Σαμιώτες διακόπτοντας συχνά και με άλλα συνθήματα τους ομιλητές, την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βάσω Βρινιώτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου Σταμάτη Φιλιππή, την πρόεδρο του Συλλόγου Φιλών και Υποστηρικτών των Καρκινοπαθών Σάμου «ΕυΠο» Θεοδώρα Παπαδάμ, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Ευστράτιο Καπώλη.

Οι ομιλητές ζήτησαν άμεσα λύση στα προβλήματα στον τομέα της υγείας, ενίσχυση της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, καλύτερη λειτουργία των Δομών Υγείας με στελέχωση και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου χωρίς κόστος επιπλέον για τον ασφαλισμένο .«Να στείλουμε μήνυμα ότι θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας! Δεν ανεχόμαστε να χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές. Ότι έχουμε δικαίωμα να έχουμε υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση», τόνισαν με έμφαση, ενώ όλοι, αμέσως μετά τις ομιλίες, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης της Σάμου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στην Αθήνα, στις 6 Νοεμβρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More